Tvarožník B&B (borůvkovo-banánový)

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 20 minut - cca 1 hod pečení 4 názory

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 20 minut - cca 1 hod pečení 4 názory

Suroviny koláčová forma

Korpus:
120 g piškotové strouhanky nebo máslovách sušenek
cca 75 g másla
2 lžíce mandlových lupínků
Náplň:
3 vejce
500 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
1/2 litru kanadských borůvek
1 banán

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus nadrťte sušenky a smíchejte je s mandlemi a rozpuštěným máslem. Másla jen tolik, aby se drobečky zvlhčily. Směs udusejte (dnem skleničky) do dortové formy (dno vyložte papírem na pečení, boky lehce vymažte a vysypte hrubou moukou).

  2. Na náplň vyšlehejte 1 celé vejce, 2 žloutky, tvaroh, cukr (v něm zamíchaný škrob) a sníh ze 2 bílků. Nakonec vmíchejte ovoce (banán na drobno). Pokud chcete, nechte si nějaké ještě na posypání povrchu koláče.

  3. 170°C - 60 až 70 minut.

Poznámka od kuchařky

Tvarožník nechte ve formě vychladnout, ideálně ho upečte večer a servírujte až ráno k snídani, dobře zpevní. Asi bude skvělý i vychlazený, ale to jsme my teda nestihli... =)

Inspirace: stolní kalendář Sladký rok 2011 (gurmanka.cz)

Komentáře k receptu Tvarožník B&B (borůvkovo-banánový)

Tématické fráze: tvarožník, tradiční recept vaření s adélou gondíkovou recepty s adelou gondikovou tvarožník vaření s gondíkovou boruvkovo tvarohový koláč tvarožník recept recepty s gondíkovou korpus z bb sušenek snídaně s novou vařeni s adelou gondikovou snídaně s novou recepty s adelou gondíkovou tvaroznik bez mouky a skrobu moučník z bb sušenek boruvkovo bananovy koktejl vaření s adélou gondíkovou recepty kolac z bb susenek ovocny boruvka borůvkovo banánový koláč borůvkovo tvarohový koláč recept bb sušenky korpus borůvky, tvaroh - recept