Vinná klobása na černém pivku
Recept ještě nebyl hodnocenVinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do tří šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji.Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, česnek i feferonky nakrájíme na střední, až menší kousky.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme feferonku a krátce…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka. Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu,…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Maso nakrájíme na menší kostky.Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a po chvíli i česnek.Do zezlátlé cibule…
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky 5x5 cm, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, jarní cibulku na šikmé plátky. Mandle spaříme vřelou vodou,…
Všechny ingredience na pesto dáme do mixéru a rozmixujeme do požadované konzistence.Domácí špenátové pesto přendáme do skleniček, zavíčkujeme a dáme ho vychladit, popř.…
Špek vyškvaříme a drobně nakrájenou přidáme cibuli a česnek. Po krátkém orestování vsypeme pórek nakrájený na kolečka a koření. Společně opékáme asi 2-3 minuty. Zasypeme…
Děda jde do kuchyně. Vidím Vojtíška, jak nadzvedává poklice a libuje si. To bude dobrota, to bude dobrota. Zůstal jsem stát mezi dveřmi a koukám, jak lžíce mizí v hrnci…
Koleno sous vide prohnané udírnou. Koleno vykostím, dám do vakuovací folie, potom zaliji marinádou a dám do mrazáku, dokud marináda neztuhne. Zavakuuji a dám vařit…
Česnekové nočky přelité bylinkovým máslem vás příjemně naladí na přicházející jaro. Vůně rozpuštěného másla a bylinek přiláká do kuchyně nejednoho zvědavce. Česnekové…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké!Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Připravíme marinádu z oleje, grilovacího koření, steakového koření, soli a pepře. Do marinády nakrájíme na kolečka cibuli a česnek. Vše promícháme, přidáme maso a…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Pečená stehna: Omytá kachní stehna trochu osušíme, posypeme solí a kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme asi 1 dl vody a pečeme v troubě nejprve asi 10–15 minut na 200º…
Pečená stehna: Omytá kachní stehna trochu osušíme, posypeme solí a kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme asi 1 dl vody a pečeme v troubě nejprve asi 10–15 minut na 200º…
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Smažené řízky mají rádi všichni, ale tyto jogurtové jsou opravdovou pochoutkou. Díky jogurtové marinádě je maso krásně křehké a česnek dodá ten správný šmrnc. Připravte…