Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec

Ryby Doba přípravy: 30 - 45 min. 19 názorů

Ryby Doba přípravy: 30 - 45 min. 19 názorů

Suroviny 2 porce

2 Rybí filety
sůl
5 snítek petrželky
2 listy šalvěje
citronová šťáva
zakysaná smetana
100 g sýr tvrdý
2 stroužky česneku
4 cherry rajčátka
1 lžíce másla (rozpuštěného)
Nové brambory
čerstvý libeček
sůl
kmín drcený

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety očistíme a lehce osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvilku uležet.

  2. Zakysanou smetanu si lehce osolíme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájené rajčátka, rouehřáté máslo a najemno pokrájené bylinky. Směs promícháme.

  3. Rybí filety si položíme do parní nádoby, navršíme na ně smetanovou směs, přiklopíme poklicí a dáme pařit.

  4. Brambory si očistíme kartáčkem, rozkrájíme na čtvrtky, opláchneme, lehce osušíme, osolíme je, okmínujeme a posypeme najemno pokrájeným libečkem. Dáme je do parní nádoby.

  5. Po pěti minutách paření ryby, přidáme brambory pod nádobu s rybou a paříme ještě asi 15 - 20 minut - dle typu brambor.

  6. Pokud nám zbyde zakysanková směs, tak si jí můžeme dát k obědu, jako studenou omáčku na brambory.

  7. Já jsem si udělala zakysanku s česnekem, rajčaty a solí. Nemám moc ráda tatarku a tahle studená omáčka je u nás hodně v oblibě. Pro Špagetku: šalvěj lze nahradit libečkem ;-).

Poznámka od kuchařky

Pod file si můžete dát do parní nádoby pečící papír - ustřihnete požadovanou velikost, uděláte do něj dírky (aby jím mohla proudit pára) a na něj položíte připravené filety.

Tohle je další z variant na lehké a poměrně bezpracné a zdravé jídlo z "parníku".

Komentáře k receptu Rybí filety pod bylinkovo - smetanovým kabátkem / parní hrnec

  • caver1 caver1(neregistrovaný)

    Když jsem to tu četl, moc jsem tomu nevěřil.přesto jsem to zkusil a překvápko bylo veliké :-p. všechna čest autorce, vynikající chuť, jídlo nemělo jedinou chybičku. pokud by byl od Vás další recept pro parní hrnec, určitě ho rád zkusím. Díky:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Rozmýšľala som ku ktorému receptu mám pridať svoju dnešnú improvizáciu a tento sa mi zdá najviac podobný...dúfam,že sa Mirča nenahnevá:-))Je podľa mňa zbytočné pridávať nový recept len kvôli pár zmenám:-)Všetko som robila rovnako,len som rybu piekla na zmesi zemiakov a zeleniny-čo dom dal:-8Okrem petržlenu a šalvie som dala pažítku a koriander.Mám plnú záhradu byliniek:-)Pridám fotku a bod:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Děkuju:-) - já vím, že to odstranit lze, ale spíš se snažím apelovat na přidávající, že jen v názvu to není ! Jednou se taky díky názvu, může potkat maso s moučníkem.... Přeháním, ale někdy je to opravdu úlet...:-(.
    Děkuju všem za milé komentáře:-K. A věřte, že v parním hrnci to není - stačí hrnec (pekáček) + pařáček a jde to taky;-).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo, taky ty zdánlivě podobné někdy odstraňuju a už to dělám mlčky...;-) Nevím, kdo to přidává, ale také mívám dojem, že to vůbec nečte...

    Odpovědět

  • maris maris

    mirca75: jako autorka receptu je můžeš odstranit. Já jsem to nedávno dělala taky;-):-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Můžu poprositaby si ti co přidávají podobné, u receptů četli nejen název, ale i suroviny ! Je pro mě udivující přidat pod jídlo dělané na páře, jídla dělaná na tuku.... a pokud si přečtete složení, tak minimálně dva jsou někde úplně jinde - jak úpravou, tak chutí... To není nic proti oněm receptům - obou uživatelek si opravdu vážím:-K - ale tady je podobnost opravdu čistě náhodná:-(.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75 (autorka receptu)

    Isindy:-) děkuju za rychlost vyzkoušení a doufám, že chutnalo;-). Ty minuty paření jsou orientační - já měla pangase vysokého a těch 20 min. pod tou vrstvou bylo tak akorát;-). Díky za fotky:-).

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Mirko :-), po otevření Tvého receptu mě píchlo u srdce, zahanbeně jsem šla vrátit do mrazáku párky a vyndala tresku :-8 Jen jsem neměla rajčata, tak jsem místo nich nasekala 2 jarní cibulky a kousek žluté papriky. Postup na páře jsem ale obrátila...brambory jsem pařila 20min. a pak na 10min. přidala na spodní patro rybu. Myslím, že ta dlouhá úprava je pro filety zbytečná, po 10 min. byla krásně hotová :-). Jídlo bylo luxusní :-p:yes:, děkuji a přidávám bod a foto :-K

    Odpovědět

  • Hanca Hanca

    Vypadá to krásně. Určitě vyzkouším. :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco - moc hezké, dělám podobně, ale zapékám v troubě, parní hrnec nemám, je to moc dobré, Ty to máš asi dietnější;-):-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mirko, ukládám a děkuji za tip na obídek:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Moc príma obídek pro teplé letní dny:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Taky nemám parní hrnec, ale recept je prima:-p:-p+:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Hezký recept:-p, pěkně nafocený:-*:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vypadá to výborně:-p , škoda, že nemám parník :-(:-D;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lín obecný recepty rybí filety recepty recepty na rybí filety rybi filety v troube filé v parním hrnci rybí filé v parním hrnci rybí filety recepty parní hrnec rybí recepty lín recepty pro parní hrnec parní hrnec recepty rybí filety na kmíně rybí filet na bylinkách recept na rybi filety rybí filety s perinkou rybí recepty recepty z parního hrnce filet rybí recepty rybí filety na masle filefy recepty