Cizrnová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenCizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se…
Součástí vyváženého jídelníčku by měl být také dostatek vlákniny na kterou jsou bohaté zejména luštěniny. Jihočeská čočková polévka, podávaná s krutonky a orestovaným…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Z Balkánského poloostrova, konkrétně z Bosny a Hercegoviny, pochází oblíbené čevapčiči z mletého masa. Malé válečky, chutí připomínající naše karbanátky, můžete…
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně…
Zárukou dobré chuti u grilovaného, či pečeného, masa je dobrá marináda a dostatečná doba marinování. Kuřecí paličky, předem marinované ve směsi koření, potěší třeba jako…
Obědy z jednoho pekáčku jsou oblíbené hlavě pro svoji nenáročnost. Postačí vše pouze naskládat do pekáčku a dát do trouby a vy mezitím, co se peče delikátní pokrm, se…
K létu neodmyslitelně patří oblíbené grilování. Pečlivě připravená barbecue krkovice na grilu se vám odmění perfektní chutí, šťavnatostí a křehoučkým masem. Sbíhají se…
I když na první pohled tak nepůsobí, je vepřový jazyk opravdovou delikatesou a jedním z nejlepších kousků vepřového masa. Připravte jej jednoduše, osmahnutím na sádle s…
Příprava těchto tortill sice vyžaduje namáčení čočky den předem, ale pokud na to nezapomenete, můžete si dopřát skvělý a výživný oběd. Příprava tortill je velmi…
Pomazánky mají všestranné využití, hodí se na svačinu, k večeři i jako pohoštění pro přátele. Navíc můžeme vybírat z mnoha druhů. V této si pochutnáme na spojení uzeného…
Bulgur obsahuje spoustu vlákniny a minerálů. Kromě lahodné chuti stojí za zmínku i velmi rychlá příprava. Ochutnejte ho ochucený kari kořením, s kuřecím masem a hráškem,…
Toto jídlo připravíme snadno z pár surovin a přesto je to opravdová lahůdka. Jemný květák pěkně ladí se sýrovou omáčkou, kterou ho přelijeme. Na závěr ho ještě ozdobíme…
Zprudka restované krůtí nudličky s čerstvými paprikami, cuketou a sójovou omáčkou budou výbornou večeří i obědem. Příjemně pikantní chuť dodává strouhaný zázvor s…
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou…
Pikantní sýrovou roládu s námi zvládnou i začátečníci. Sýr nemusíme složitě válet, stačí naskládat na pečicí papír a nechat spojit v troubě. Pak už jen naplníme…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je z pečených brambor, díky tomu není potřeba přidávat tolik mouky a gnocchi budou křehčí. Gnocchi…
Na této krémové polévce si pochutnáme a navíc nás zahřeje. Jemnou chuť květáku vhodně doplňuje kari koření i rozpuštěný sýr. Příjemný kontrast k jemné konzistenci…
Slané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Jemná paštika ochucená brusinkami a spojená máslem chutná opravdu lahodně. Abychom docílili slavnostního vzhledu, servírujeme tuto pochoutku ve tvaru hvězdy, posypanou…
Jednoduchý tataráček z avokáda a rajčat se skvěle hodí pro jakoukoliv slavnostní příležitost či oslavu. Pochutnáte si na něm jak na svatbě, tak i na silvestrovské oslavě…
Čočková polévka z červené čočky patří mezi nejvýživnější polévky, protože i bez masa obsahuje vysokou dávku bílkovin. Dokáže skvěle zasytit i zahřát a navíc je velmi…
Pokud již nyní plánujete silvestrovskou oslavu, máme pro vás tip na skvělé občerstvení v podobě křehkých cibulových košíčků, plněných lososovo-ricottovým krémem. Krásně…
Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou již i v našich končinách populární odrůdou brambor. V troubě je upečeme dokřupava a podáváme k nim jednoduchou, ale…