Výborné langoše

Marta21 Kuchařka:

Bezmasá jídla 7 názorů

Přidat další fotografii
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

300-400 g polohrubé mouky
50 g droždí
2 dcl mléka
1 lžička cukru
špetka soli
2 lžíce rozpuštěné hery
1 vejce
olej na smažení
2 stroužky česneku
kečup
150 g strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme vykynout kvásek.

  2. Do misky dáme mouku, sůl, rozpuštěnou heru a vejce, přidáme kvásek a zpracujeme těsto.

  3. Těsto nesmí být příliš husté, necháme vykynout.

  4. Vyválíme placky a rukou vytáhneme střed, tak aby střed byl tenčí než okraje.

  5. Necháme trochu nakynout a usmažíme na rozpáleném oleji.

  6. Potřeme česnekem přidáme kečup a posypeme sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné langoše

  • huhlinka huhlinka(neregistrovaná)

    výborné:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marcela Ticha Marcela Ticha

    Langoše dělám podobné akorát do těsta nedávám tuk.jinak jsou vynikajicí. Dávám bod :yes:

    Odpovědět

  • katlie katlie

    byla jsem velmi zklamaná, langoše byly tuhé a nic moc, tak jsem se na ně těšila a nebylo to ono

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No vidíš, Magdalenko, vajíčka jsem si ani nevšimla - taky nedávám vejce.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pôvodne sa langoše piekli z chlebového cesta. Tento recept s pridaním vajca, Hery, mlieka mi pripadá trochu ako na koláče. Ja robím s vodou, bez vajca, s pridaním vareného zemiaka, do cesta žiaden tuk, smažím na oleji.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Do těsta na langoše bych určitě nedávala žádný tuk, protože se potom smaží. Originální recepty taky tuk neobsahují ;-)

    Odpovědět

  • pejsek pejsek

    my děláme podobné, akorát je máme kulátý a velikánský dávám bod a přidávám si:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo