Velikonoční sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
Pro milovníky domácích těstovin a zeleninových omáček máme skvělý tip. K těstovinám oblíbeného tvaru připravíme omáčku z pečené dýně a rajčat, kterou zjemníme ricottou.…
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou…
Kuře na jakýkoliv způsob je zárukou velmi rychlého a vydatného obědu. V tomto receptu najdeme návod na přípravu uzených kuřecích čtvrtek, které zapečeme podlité vývarem.…
Do mísy dáme maso, rýži, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření, strouhanku a vše smícháme.Z masové směsi utvoříme placičky.Placičky po obou stranách dozlatova…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Kuřecí stehna umyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku na drobno, žampiony na plátky, kapii a sušená rajčata na proužky, jeden česnek…
Domácí vyzrálá rajčata nakládáme obvykle s česnekem, čerstvým rozmarýnem či tymiánem, ale je samozřejmě možné je připravit i bez koření. Nebo i s něčím méně tradičním,…
Dlouze pečená kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji knedlíkem…
Dobrá sýrová pomazánka zažene hlad a na křupavé housce neurazí ani náročného konzumenta. Ořechy jí prospějí chuťově i nutričně. Může být podkladem pro zeleninovou…
Těstoviny s lehkou a jednoduše připravitelnou omáčkou jsou stoprocentní hitovka pro zaneprázdněné. Salsiccia klobásy, konzervovaná rajčata a trochu zeleniny vám postačí…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Báječná pečená kuřecí křídla s marinádou, která můžete podávat jak na oběd, tak i svačinu či večeři. Určitě sklidí úspěch i při posezení s přáteli. Vhodnou přílohou je…
Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Cizrnu slijeme a v cedníku propláchneme. Necháme dobře okapat.Maso nakrájíme na malé plátečky a v pánvi na rozehřátém oleji ho restujeme skoro doměkka.Pak k masu…
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Pomazánku mažeme na topinky a podáváme ke svačině nebo letní večeři. Výborně…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby…
Skelet se solí, pepřem a libečkem vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Můžeme ale vařit i běžným způsobem. Po uvaření scedíme a po částečném zchladnutí obereme maso…
Jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verze slavné boloňské omáčky na špagety a jiné těstoviny. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
12 nejlepších švestkových koláčů: Zkuste to bez vážení, s tvarohem, pudinkem nebo s mákem!
Levné vaření: Z brambor připravíme vláčné lívance, lahodné špízy i báječnou španělskou tortillu
Hmoždíře jsou skvělými pomocníky nejen na drcení koření. Jaké mají další výhody a proč jsou nejoblíbenější ty z mramoru a žuly?