Česnekovo-zázvorový dip / zálivka

Suroviny

80 g lučina nebo mascarpone, ricotty či tvarohu
1,5 lžičky zázvoru oloupaného a nastrouhaného
1,5 lžičky jemně nastrouhaného česneku
pepř mletý bílý
sůl
smetana ke šlehání, na vaření či mléko
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu, přidáváme smetanu. Před podáváním necháme dip v chladu proležet alespoň půl hodiny. Do dipu, pokud nemáme rádi pikantnější chutě, přidáváme zázvor s česnekem po troškách. Do dipu můžeme vmíchat i bylinky, například čerstvě posekanou petrželku nebo bazalku a tím udělat příjemnou obměnu.

  2. Dip podáváme ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu či zelenině.

  3. Pokud dip více rozředíme, můžeme ho použít jako zálivku zeleninových salátů.

Komentáře k receptu Česnekovo-zázvorový dip / zálivka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dip z mascarpone zazvor s česnekem zazvorovy dip cesnekovy dip se zázvorem česneko zázvorový dip dip z maskarpone zazvor a česnekem dip z rikoty dip z ricoty šesnekovo zázvorový dip česnekovo-koprový dip kari dip s česnekem dip na salat ze smetany ke šlehání zazvor z česnekem dip z ricotty a tvarohu dip mascarpone