Brokolice a květák v sýrovo-smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenLahodná sýrovo-smetanová omáčka je připravena raz dva. Mix sýrů a smetany doplní koření, vůně česneku a chuť libovolného vývaru. Hotovou omáčku servírujeme s brokolicí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodná sýrovo-smetanová omáčka je připravena raz dva. Mix sýrů a smetany doplní koření, vůně česneku a chuť libovolného vývaru. Hotovou omáčku servírujeme s brokolicí a…
Obměňte klasické šunkofleky za výbornou variantu s brokolicí, zakysanou smetanou a kouskem uzeného. Ke konci pečení nezapomeňte přidat rozšlehané mléko s vejci a…
Italskou pizzu miluje snad každý. Z listového těsta můžete připravit snadný koláč podobný pizze, obložený rajčatovou omáčkou, mozzarellou, hermelínem a spoustou dalších…
Nudle se žampiony a restovaným kuřecím masem voní po česneku a sušené bazalce. Ideální jídlo pro jednoho, pokud si chcete uvařit rychlou a snadnou večeři. Smetana…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Pokud máte v plánu prohýřit noc, je dobré si na následující ráno nachystat tuto vyprošťovací česnečku. Kromě česneku obsahuje spoustu čerstvých bylin, díky kterým chutná…
Vydatné těstoviny s krémovou kari omáčkou, nádechem hub a jemně opečeného masa, potěší všechny smysly. Tato lahodná kombinace si jistě najde stálé místo ve vašem…
Křehké růžové maso lososa je samo o sobě velice lahodné. Jeho chuť navíc podpoří marinování v bazalkovém oleji, s mořskou solí, česnekem a citronem. Hotového lososa pak…
Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu.…
Bůček pro babičky a dědečky získal svůj roztomilý název zřejmě proto, že se vám doslova rozplyne na jazyku, takže si na něm bez obav pochutná i starší generace. Příprava…
K velikonočním svátků patří spousta tradičních sladkých i slaných dobrot. Mezi ty slané se řadí oblíbená hlavička, nebo také nádivka, ve které nalezneme mladé kopřivy.…
Pokud nedáte dopustit na klasiku v podobě brambor na loupačku s tvarohem, určitě vyzkoušejte i jejich pečenou verzi. V kombinaci s jogurtovou a tvarohovou omáčkou,…
Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme.Cibule nakrájíme na tenká…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Kombinace křupavých ředkviček a jemného sýra vytváří dokonalou souhru chutí, kterou si zamilujete po prvním soustu. Ideální na jarní snídani, svačinu nebo pohoštění pro…
Taková hustá polévka dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu. Příkladem je přesně tato skvělá bramboračka. Zeleninový základ povaříme ve vývaru, přidáme sušené houby,…
Pokud si občas rádi dopřejete den bez masa, na tomto pokrmu si jistě pochutnáte. Špenátové knedlíky jsou jednoduché, nadýchané a dají se podávat s jakoukoliv zeleninou.…
Slaná špenátová roláda vypadá na slavnostním stole nádherně a všechny kolem přiláká k ochutnání. Slané špenátové těsto je naplněné jemným krémem z čerstvého sýra a…
Talíř plný zeleniny září všemi barvami. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny jako je například chřest, ředkvičky, a nebo méně častá vodnice. Úprava v páře je…
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…
Další vynikající recept na opomíjenou tepelnou úpravu ředkviček. Tato míchaná vejce vonící máslem a česnekem s pikantní ředkvičkou jsou ideální svačinou či lehkou večeří…
Špenát s vajíčky je takovou klasikou naší kuchyně. V tomto receptu najdete inspiraci na netradiční úpravu tohoto pokrmu. Špenátové listy stačí spařit, smíchat s…
Skvělou pomazánkou, kde není žádný mléčný výrobek, je tato veganská. Základ má z namočených kešu oříšků, které jsou adekvátní náhradou právě másel a sýrů. K nim dokonale…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…