Normandská rybí polévka

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Polévky 5 názorů

Suroviny

250 g tresky
kousek masa z langusty (krevety, nebo i jiné rybí maso)
100 ml bílého vína
150 ml smetany
1 mrkev
1 rajče
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
malý kousek celeru
muškátový květ
majoránka
petrželka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut.

  2. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy.

  3. Maso rozmixujeme, přidáme strouhanku, promícháme, vložíme do hrnce a postupně ředíme vývarem.

  4. Osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a vše přihřejeme téměř k varu. Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Zdroj: Francouzská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Normandská rybí polévka

Tématické fráze: francouzská rybí polévka normanská polévka rybí polévka normandská polívka francouzká rybí polévka normanská omáčka rybí polévka podle norem recept rybí polévka čirá rybí polévka celoroční rybí polívka normandská poévka francouska rybi polévka normanská rybí polévka recepty z rybiho masa polévky rybi rybí francouzská polévka recept na rybí polívku normanska polevka recept normandské brambory

Zapomněl/a jsem heslo