Normandská rybí polévka

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Polévky 5 názorů

Suroviny

250 g tresky
kousek masa z langusty (krevety, nebo i jiné rybí maso)
100 ml bílého vína
150 ml smetany
1 mrkev
1 rajče
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhanky
malý kousek celeru
muškátový květ
majoránka
petrželka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut.

  2. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy.

  3. Maso rozmixujeme, přidáme strouhanku, promícháme, vložíme do hrnce a postupně ředíme vývarem.

  4. Osolíme, okořeníme, přidáme smetanu a vše přihřejeme téměř k varu. Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Zdroj: Francouzská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Normandská rybí polévka

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: francouzská rybí polévka normanská polévka rybí polévka normanská omáčka francouzká rybí polévka recepty z rybiho masa polévky rybi rybí francouzská polévka recept na rybí polívku normanska polevka recept normandská polívka normandské brambory

Zapomněl/a jsem heslo