Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozehřátý olej dám na tenké proužky mrkev, na kolečka cibuli i chilli papričku, 2 plátky pomeranče na kraj pánve a orestuji dozlatova. Plátky pomeranče dám bokem …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozehřátý olej dám na tenké proužky mrkev, na kolečka cibuli i chilli papričku, 2 plátky pomeranče na kraj pánve a orestuji dozlatova. Plátky pomeranče dám bokem …
Nejprve připravíme zálivku, která je typická pro přípravu vietnamských jídel, všude se používá ve smyslu jin a jang - kde kyselé, ( limetka, citron, rýžový nebo vinný…
Z ančovičiek pinzetou vytiahneme ostne. Kapary scedíme, premyjeme a necháme odkvapkať na sitku, chilli posekáme nadrobno, tuniaka scedíme. Všetko rozmixujeme s olejom…
Dužinu nakrájíme na kostky. Semena vybereme a dáme stranou. Česnek a cibuli nasekáme na hrubé kousky a promícháme s dýní. Rovněž tam přimícháme asi hrstku semen. …
Upečené papriky, plněné mletým masem (viz odkaz) pokrájíme na malé kostičky, podle potřeby ještě dochutíme chilli papričkou. Podlijeme vodou (vývarem) a přidáme…
Brokolici rozebereme na menší růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Listy mangoldu nakrájíme na větší kousky, košťály na drobnější.V hluboké pánvi nebo hrnci…
Filet omyjeme, osušíme. Na pánvi rozehřejme oříšek másla s kapkou olivového oleje. Rybu smažíme kůží dolů. Osmažíme do zlatova, sundáme z pánve a dáme do pekáčku,…
Do sladko-kyselé omáčky přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme.Bagetky podélně…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Všetky prísady na cesto dáme do misky a vymiesime hladké cesto. Cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy a urobíme cca 2-3 cm vysoký okraj.Na oleji orestujeme…
Nakrájíme nadrobno chilli papričku zbavenou semínek a nasekáme nahrubo česnek. Dáme vařit v osolené vodě špagety.Kapustu blanšírujeme asi tři minuty ve vařící osolené…
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli…
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, zázvor, chlilli a česnek nasekáme nadrobno. Do rozehřáté wok pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor, chilli, česnek a necháme…
Listy čínskej kapusty natrháme na menšie kúsky.Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájané paradajky.Všetky prísady na na zálievku premiešame a zeleninu…
Dáme vařit do většího hrnce dostatečné množství osolené vody na těstoviny (počítá se cca na 100 g těstovin 1 litr vody). Na třech lžících olivového oleje orestujeme na…
Na 50 ml oleje osmažíme do sklovita na jemno nakrájenou cibuli (aby nehnědla, je dobré ji mírně posolit), zasypeme hladkou moukou, rychle osmahneme, zalijeme mlékem a za…
Brambory nakrájíme na tenké plátky (dle kvality - nejlépe jen omyté). Česnek na jemné plátky, papriky na kroužky. Nastrouháme citronovou kůru.Do hluboké pánve dáme…
Kučeravý kel (kadeřávek) nakrájame na rezance, pridáme olej, soľ a rukami dobre postískame, aby kel skrehol. Necháme postáť, kým urobíme dresing.Vodu dáme do hrnčeka…
Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na plátky. mírně naklepeme a můžeme nechat plátky nebo nakrájet ještě na nudličky. Maso lehce osolíme, opepříme, dáme do uzavíratelné…
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy…
Papričky omyji, odkrojím zelenou stopku a podélně je rozkrojím. Podle toho, jak moc chci omáčku pálivou, zbavím je semen nebo ne. Čím víc semínek, tím ostřejší omáčka…
Fazole namočíme do vody na 4 hodiny.Na sádle restujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.Přidáme pokrájená rajčata bez slupky a protlak a …
Do misky dáme maso, přidáme vejce, jemně nasekanou jarní cibulku a petrželku, prolisovaný česnek, zahustíme strouhankou a Solamylem, dle chuti dáme sůl a pepř. Vše…
Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami