Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu

Suroviny 5-6 porcí

800 g hovězího krku nebo kližky
150 g špeku
4 velké cibule
2 lžíce sádla
2 malé chilli papričky
3 delší snítky čerstvého rozmarýnu (lístky i stonky)
15 kuliček černého pepře
ze 2 krajíců chleba nadrobená střídka
2 nálevové sáčky Melty zalité 400ml vroucí vody
sůl
voda na podlití
kroužky syrové cibule na posypání hotového jídla
kousek čerstvého rozmarýnu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozmarýn nastříháme na kratší kousky a společně s pepřem vložíme do vajíčka na louhování čaje, nebo zabalíme do kousku gázy a utáhneme nití.

  2. Sáčky s meltou vložíme do hrnku, zalijeme 400ml vroucí vody a necháme 5 minut vyluhovat. Poté sáčky vytáhneme.

  3. Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a dáme do širšího kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do narůžovělé barvy.

  4. Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 4x4 cm, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce za stálého míchání zatáhnout. Podlijeme 400 ml melty, přidáme sůl, koření, papričky a přikryté poklicí dusíme slabým varem 40 minut.

  5. Poté přidáme nadrobený chleba a dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení občas promícháme, popřípadě podlijeme trochou horké vody.

  6. Až je maso měkké, vytáhneme vajíčko s kořením a podle potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme syrovou cibulí a ozdobíme kouskem rozmarýnu.

Poznámka od kuchařky

Papriku ani česnek jsem nedávala úmyslně. Chtěla jsem nechat vyniknout chuť rozmarýnu. Tmavší barvu šťávy zajistila melta.

Komentáře k receptu Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu

Tématické fráze: hovězí na rozmarýnu hovezí maso na rozmarýnu láda hruška hovězí na houbách melta do těsta maso s meltou hovězí kostky na rozmarýnu nadrobene melta melta,nálevové sáčky čerstvý rozmarýn recept rozmaryn a hovezi na houbach rozmarýn hovězí maso čerstvý rozmarýn v receptech