Tropicka makrela
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 817 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,04 g |
Tuky | 122,46 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 31,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Aj ked daktore suroviny su tazsie k zohnaniu , vacsina je v azijskych obchodoch a co kreativne gazdninky nevymyslia a prisposobia co je v spajzi.Toto je skor inspiracia na inac spravenu rybku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2011 19:19
Nonya,děkuji za doplňující informace. Jo,s tou kurkumou,to mi povídej.Kdysi jsem dělala dánské pikles a dala jsem směs do bílé umělohmotné misky.No, co mám povídat,miska navždy žlutá.Jak se to smíchalo s tukem a octem,síla.Použila jsem i šťavelovou na odstranění a nic.Barví teda pekelně.Plast prostě už ne.Ta černá rýže- jsem nejdříve myslela ,že je to divoká rýže (indiánská,vlastně ani není to rýže,jsou to semena nějaké rostliny co roste kolem Kanady).Tuto neznám a ještě jsem o tom ani neslyšela a jak je zdravá,koukám, vážně.To jsou mezery ve vzdělání tedy. A dalandan jsem taky vedle, jak ta jedle.Viděla jsem limetu.Moje sebevědomí je v háji.Jdu si usmažit řízek.Ne,vážně,děkuji za info,moc ráda o tom čtu.
25. 1. 2011 14:41
Este jedna poznamka k tej ryzi, mozno je to skor na diskusiu. Je to najzdravsia ryza aka moze byt, same antioxidanty.
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.
http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.
http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...
25. 1. 2011 14:12
Pajaska, ja som naschval dal skoro tak ako to ma byt nerobil som kompromis,ale to ma tu vyhodu ze sa da z toho odoberat.Z tou kurkumou si ale treba rozumiet ze v thajsku pouzivaju cerstvy koren alebo pastu ( da sa kupit v azijskych obchodoch)http://www.kurma.net/glossary/g7.html.Ma taku kyslastu prijemnu chut plus je to silne farbivo co da krasnu farbu, ale ma liecebne ucinky hlavne proti zapalove a riedenie krvi.( je nie je nahradit susenou ).
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.
25. 1. 2011 13:49
Rebi,moc ti děkuji. Takže,šupajdy do Tesca,třeba budu mít kliku a teď budou mít znovu..Jinak zaslat lze i odtud
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630
25. 1. 2011 13:27
Pajčo,toto jsem našla,ale nevím,jestli to pomůže
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...
25. 1. 2011 13:18
Úvodní fotka je moc pěkná Ten samý žulový hmoždíř mám také a nemá na takovéto směsi a marinády chybu,je těžký a dostatečně velký a to je jeho přednost.Tumeric je česky kurkuma,tedy co jsem zjistila.Ten galangal u nás neseženu..A co alespoň sušený, pokud existuje,by se mohl sehnat?I když vím,že je to jiná vůně a chut, jako třeba zázvor.Thajskou bazalku? Tak ta je vůbec pasé u nás prozatim.Je jiná než klasická,ale s troškou vůle lze dát místo ní tu?Je tam víc koření,tak předpokládám,že se to trochu ztratí?´Jinak recept se mi líbí a dost.
25. 1. 2011 12:56
Zajímavý receptík
25. 1. 2011 12:37
Nonya zdravím!! Když dáváš odkaz na něco, klikni na URL a vlož jej do něj, pak se bude dát rozkliknouthttp://www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE
25. 1. 2011 08:24
To filetovanie makrely som nasiel tu,moja bola vecsia mala takych rybarskych 2 kg . ( no 1.5 kg)
www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE
www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE
25. 1. 2011 07:03
25. 1. 2011 05:34
tak to tě tu vítám a těšíme se na další recepty ať se ti tu líbí
25. 1. 2011 05:01
Dik ja som tu novy...
25. 1. 2011 04:49
Nonya, při 1.vložení lze dát najednou jen 3 fotky, ostatní musíš přidávat postupně přes ikonu vpravo nahoře (foťák), po jedné...stejně tak přidáváš i fotky k cizím receptům....
25. 1. 2011 04:08
ako sa prida viac fotiek isli mi dat len 3?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 44 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 5 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 5 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho lze uchovat maso v mrazáku? To záleží na druhu masa, poradíme vám
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: makrela jak připravit pikles pikles recept makrela recepty makrela recept filety z makrely recepty makrela jak vyfiletovat makrelu co je to galangal makrela filet recept recepty z makrel koreni tumeric recept makrela galangal makrela filety recept filet makrely recept filet z makrely recept recept na markelu filety filet z makrely recepty z galangal
Suroviny: makrela, olej olivový, limetka, sůl, pepř, rajče cherry, zázvor, galangal, tumeric, cibule šalotka, česnek, chilli paprika čerstvá, arašídy, thajská basilka, koriandr, omáčka chilli sladká, tráva citronová, šťáva limetková, mléko kokosové
Tropicka makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz04
14 názorů