Hovězí polévka - falešná želví

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Polévky 4 názory

Suroviny

1 velká cibule oloupaná a na jemno nakrájená
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 kg volské oháňky
1 stroužek česneku rozmačkat
3 jarní cibulky
1/4 lžičky tymiánu
1 bobkový list
1 lžíce mouky hladké
3 hrnky horké vody
3 hrnky kuřecího vývaru
4 spařená a oloupaná rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných loupaných krájených
sůl
pepř
citronová kůra z 1/2 citronu
Do hotové polévky:
2-3 vejce natvrdo
sekaná čerstvá petrželka
1 lžička sherry do každého talíře
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku.

  2. Zasmahneme, rozředíme vodou a vývarem, přidáme pokrájené jarní cibulky a rajčata a sloupnutou kůru z citronu (bez bílé části). Vaříme doměkka, maso vyjmeme a obereme zpět do polévky.

  3. Do každého talíře dáme část nasekaných vajec, petrželku a sherry a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s pečivem.

Poznámka

I v beletrii se najdou chutné recepty :)

Zdroj: Patrick Taylor - Doktore, teď to chce klid

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí polévka - falešná želví

  • zizala zizala(autorka receptu)

    casino: Zahnědlou barvu cibule akceptuji ;-):-))

    Odpovědět

  • casino casino

    "na řezu spálená"
    zizala:
    Vzpomněl jsem si zde na tento váš koment, když jsem se potkal s receptem na podobnou "předúpravu" cibule (která slouží především k obarvení vývaru):-)
    Rcp psal patrně estét vašeho formátu:-) a ta "na řezu spálená" (protože nic jiného to není) cibule byla kulantně nazvána ZAHNĚDLOU:-)):-)):-))
    No, na LABUŽNÍKOVI jsem to v rcp upravil, resp. doplnil...;-)
    Díky:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    casino: Příště zkusím Váš způsob, to opečení masa v troubě by mohlo pomoci ještě lepší chuti.
    Opravuji - po důkladnějším přečtení Vašeho receptu raději zůstanu u toho svého. Představa cibule upečené tak, až je "na řezu spálená", se mi nelíbí :-))

    Odpovědět

  • casino casino

    No, já ji dělám trošku jinak, tedy hlavně s tou cibulí nakládám jinak:-))http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...

    Odpovědět

Tématické fráze: falešna hovezi polevka želví maso hovězí polévka polevka z hovězí ohanky recept hovězí polévka falesni hovezi polevka falesna zelvi polevka z kureciho masa falešná želví polévka s kurecim oháňka polévka želví zelvi polevka z cukety želví řezy falešná želví polévka z ohánky recepty ladi hrusky zelvy z mleteho masa