Rajská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 296 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 2,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Jednoduchá bábovka z jogurtu, kterou hravě zvládne i začátečník. I zkušený kuchař ale rád sáhne po spolehlivém receptu na rychlý a chutný moučník. Tato bábovka je vláčná…
Pampelišky jako předzvěst jara rozzáří den, ale zahrádkářům jsou trnem v oku.Tolerujte je a připravíte si z nich chutný sirup. Smetánka lékařská má navíc detoxikační a…
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Jak vybrat perfektní český moučník na neděli? Rozhodně bábovku. Ideálně třenou, se spoustou másla a posypanou cukrem, přesně jako od babičky. Je s ní sice více práce,…
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako…
Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v…
Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v…
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám…
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového…
Lahodný smetanový dezert, který se sladce rozplývá na jazyku s vrstvou červených malin. Ochutnejte trochu Itálie ve své kuchyni a potěšte své blízké jednoduchým dezertem…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Bábovka právem patří mezi klenoty českých moučníků. Nejen že krásně vypadá, ale receptů je tolik, že si každý vybere přesně tu svou. My jsme se vrátili k základnímu…
Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete…
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Tento recept je skvělou volbou nejen pro milovníky chřestu, ale i pro ty, kteří se s touto delikátní jarní zeleninou teprve seznamují. Připravte si chřest klasicky v…
Rýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Opojná vůně šeříku nás provází teplými a slunnými dny jara. Rozkvetlý šeřík nemusíme mít jen na okrasu. Na co jej lze použít? Připravíme z něj sirup, který pak můžeme…
Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový…
Nevážené hrnkové recepty jsou velice oblíbené. Ovocný koláč s tvarohovou náplní, posypaný drobným ovocem je jednoduchý na přípravu. Upečený koláč, zlehka pocukrovaný…