Rajská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept vám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka s vařeným hovězím masem nám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 296 kJ / 71 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 0,80 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,14 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 4,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,20 g |
| – cukry | 2,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept vám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka s vařeným hovězím masem nám…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu a přitom tak neobyčejně dobrý a rychlý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním…
Oblíbená česká klasika, na které si s rodinou pochutnáte, má díky pořádnému kusu strouhaného křenu skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.…
Jednoduchá bábovka z jogurtu, kterou hravě zvládne i začátečník. I zkušený kuchař ale rád sáhne po spolehlivém receptu na rychlý a chutný moučník. Tato bábovka je vláčná…
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s…
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Pstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár…
Svěží, sladké a zároveň příjemně kyselé. Takové jsou citronové rohlíčky, plněné máslovým krémem a zdobené citronovou polevou. Jejich příprava je snadná a chuť vás…
Jak vybrat perfektní český moučník na neděli? Rozhodně bábovku. Ideálně třenou, se spoustou másla a posypanou cukrem, přesně jako od babičky. Je s ní sice více práce,…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Svíčková na smetaně je typicky český sváteční pokrm, který je s oblibou podáván na svatbách a rodinných sešlostech. Tradičně se podává s kynutými nebo karlovarskými…
Svíčková na smetaně je typicky český sváteční pokrm, který je s oblibou podáván na svatbách a rodinných sešlostech. Tradičně se podává s kynutými nebo karlovarskými…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Rýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v…
Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v…
Tvarohové řezy s rozinkami jsou krásně vláčným moučníkem, který potěší svou lehkostí. Moučník ze dvou plátů křehkého těsta, mezi kterými najdeme tvarohovou náplň…
Kdoule je ovoce připomínající jablko či hrušku, voní po vanilce a citronu a její využití v kuchyni je opravdu široké. S našim receptem z kdoulí připravíte sladkou…
Pomazánka z červené řepy se hodí pro každou příležitost. Postačí pouze uvařit řepu a vajíčka, nastrouhat je a smíchat s ostatními ingrediencemi. Pomazánku mažeme na…
Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned.…
Smažený banán se zmrzlinou je neodolatelný dezert. Křupavý, karamelizovaný banán, jemně smažený dozlatova, se nádherně doplňuje s krémovou zmrzlinou. Je to sladká…