Strouhaný jablečný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenDozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Bábovka právem patří mezi klenoty českých moučníků. Nejen že krásně vypadá, ale receptů je tolik, že si každý vybere přesně tu svou. My jsme se vrátili k základnímu…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Lahodný pokrm s kořeny v tradiční slovenské kuchyni. Šťavnaté vepřové maso se peče dozlatova a podává se s houskovým knedlíkem nebo rýží. Typická je vyvážená chuť masa,…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Tažený závin, se šťavnatou nádivkou z jablek, ořechů, a rozinek, vám svojí chutí a příjemnou vůní připomene odpoledne u babičky. Hojně pocukrovaný závin zmizí ze stolu…
Odlehčená verze bramborového salátu bez majonézy chutná skvěle. Salát spojíme olejem a citronovou šťávou, dochutíme cibulí a podáváme posypaný cibulkovou natí a kousky…
Nevážené hrnkové recepty jsou velice oblíbené. Ovocný koláč s tvarohovou náplní, posypaný drobným ovocem je jednoduchý na přípravu. Upečený koláč, zlehka pocukrovaný…
Nevážené hrnkové recepty jsou velice oblíbené. Ovocný koláč s tvarohovou náplní, posypaný drobným ovocem je jednoduchý na přípravu. Upečený koláč, zlehka pocukrovaný…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Další oblíbené jídlo z jednoho hrnce, u kterého můžete využít svou fantazii, nebo zužitkovat, co vám překáží v lednici. Kuřecí maso s pečenými bramborami je jistota a…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Lahodný koláč podzimní chuti připravíme z máslového těsta, ve kterém najdeme i kousky hrušek. Ty budou také zdobit povrch těsta, které doplní ještě maková drobenka.…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Hrušková marmeláda je sladká a příjemně voňavá. Šťavnaté hrušky se doplňují jemným zázvorem, skořicí a kapkou citronu, což vzniká lahodná marmeláda, ideální na čerstvé…
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Bohatou úrodu dýní můžete zpracovat dle našeho receptu a připravit z nich úžasnou marmeládu. Jablka marmeládu přirozeně zahustí. Chuť dýně v kombinaci s jablky vás…
Steak z tuňáka se upravuje krátce, aby zůstal uvnitř růžový. Byla by totiž škoda zničit špatným postupem kvalitní maso. Steak z tuňáka můžete podávat s touto nebo i…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná a zdravá surovina, kterou můžete péct, nakládat i vařit. Zkuste ji použít…
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům,…
Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…