Zázvorovice
Recept ještě nebyl hodnocenLéčivé účinky zázvoru jsou známé a ověřené napříč generacemi. Pokud se o vás pokouší chřipka či jiná viróza, jistě se vám bude hodit náš recept na zázvorovici, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Léčivé účinky zázvoru jsou známé a ověřené napříč generacemi. Pokud se o vás pokouší chřipka či jiná viróza, jistě se vám bude hodit náš recept na zázvorovici, kterou…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Bábovka právem patří mezi klenoty českých moučníků. Nejen že krásně vypadá, ale receptů je tolik, že si každý vybere přesně tu svou. My jsme se vrátili k základnímu…
Nadýchaná bábovka vonící po vanilce podávaná k snídani nebo svačině potěší nejednoho strávníka. Kombinace ořechů a jablek dodává těstu skvělou chuť a bábovka díky tomu…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou také velmi chutné a mohou být základem…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Nedělní oběd je i v dnešních dnech události, při které se schází celá rodina a připravují se slavnostnější pokrmy. Pokud vašim strávníkům připravíte šťavnaté hovězí maso…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Zavařený jablečný kompot je klasickou pochoutkou, která v sobě uchovává sladkou chuť a vůni čerstvých jablek po celý rok. Tento tradiční kompot je připravován z…
Bohatou úrodu dýní můžete zpracovat podle našeho receptu a připravit z nich úžasnou marmeládu. Jablka marmeládu přirozeně zahustí. Jemná chuť dýně v kombinaci se…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup…
Lahodný pokrm s kořeny v tradiční slovenské kuchyni. Šťavnaté vepřové maso se peče dozlatova a podává se s houskovým knedlíkem nebo rýží. Typická je vyvážená chuť masa,…
Odlehčená verze bramborového salátu bez majonézy chutná skvěle. Salát spojíme olejem a citronovou šťávou, dochutíme cibulí a podáváme posypaný cibulkovou natí a kousky…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Chystáte pohoštění, nebo chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešná humrová. Kromě celeru dodá pomazánce…
Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v…
Rychlý recept na filety z lososovitého pstruha na bylinkách s citronem jsou tím pravým letním jídlem a můžete si je připravit i na grilu. Sytě růžové až oranžové maso…
Máte rádi červenou řepu? V poslední době slaví velký návrat a není se čemu divit. Je to výborná a zdravá surovina, kterou můžete péct, nakládat i vařit. Zkuste ji použít…
Filety z obou stran pokapeme citronem a osolíme a opepříme.Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a vložíme štiku kůží dolů.Kůži opečeme dokřupava a obrátíme.