Chodské koláče
Recept ještě nebyl hodnocenLéto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do…
Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké…
Rýmovník (Plectranthus argentatus) je rostlina, která se stále více dostává do obecného povědomí. Jedná se totiž o účinnou léčivku, jež pomáhá především při dýchacích…
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která často vytváří hořkou chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme, dáme do misky, zakapeme citronovou šťávou, utřeme česnek, najemno nakrájíme cibulku, osolíme, opepříme, přidáme lučinu a vše…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…
Chystáte pohoštění, nebo chcete připravit lahodnou svačinu? Celerová pomazánka osvěží váš repertoár. Někdy se jí také říká falešná humrová. Kromě celeru dodá pomazánce…
Tento koláč se objevuje v různých obměnách. Autorka ho sem přidala pro ty z vás, kteří mají stejně jako ona rádi, když je plech využitý do posledního kousku. Chuť…
Léčivé účinky zázvoru jsou známé a ověřené napříč generacemi. Pokud se o vás pokouší chřipka či jiná viróza, jistě se vám bude hodit náš recept na zázvorovici, kterou…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Ryby se v našem jídelníčku často neobjevují. Tento recept na lehký oběd či večeři téměř bez práce vás přesvědčí, že i na rybě si můžete pochutnat. Pokud zatoužíte po…
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému…
Tento sirup je vyroben z čerstvých lístků máty, které dodávají intenzivní a přirozenou chuť. Stačí jen pár lžiček sirupu přidat do sodovky a vznikne osvěžující nápoj,…
Dokonalé moučníky tvoří těsto a náplň. Připravte si s námi výbornou tvarohovou náplň, která je hotová za pár minut. Velmi oblíbená je do buchet, závinů a koláčů, ze…
Kynuté koláče plněné dobrou náplní a posypané máslovou drobenkou patří mezi klasiku, kterou máme rádi už od dětství. Plněné tvarohem a sladkými švestkami chutnají…
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky…
Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte…
Pojďme si upéct koláče! Vyzkoušejte tento recept na koláče z majonézy plněné výtečnou tvarohovou náplní. Díky majonéze bude těsto krásně vláčné a koláče zaručeně sklidí…
Zůstala vám jablka, která se nehodí na uskladnění, ale ještě se dají využít? Připravte si jablečný sirup, bez konzervantů a barviv, vonící podzimem. Připravíte z něj…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…