Zelný salát s vejci, kukuřicí a okurkou.
Recept ještě nebyl hodnocenPikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření.Do mističky dáme: 1/2 citroonu nakrájeného na…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Své ratolesti můžete na Mikuláše překvapit malými pečenými Mikuláši, ozdobenými dle vaší fantazie. Největší odměnou vám bude úsměv na rtech a rozzářené oči vašich dětí,…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, hlídáme, abychom je nerozvařili. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.Lučinu rozdrobíme do…
Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Mrkev a celer oloupáme a na jemno nastrouháme. Pomeranč vyfilírujeme.Přidáme šťávu z celého citrónu a mandarinky a podle chuti osladíme.Necháme v chladu odležet.
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Tuto jahodovou misku můžeme podávat jen tak, nebo jí použít jako základ pro bohatší dezert. V tom případě na ní můžeme vrstvit tvarohový krém nebo šlehačku, zdobit…
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a…
Nejprve nakrouháme zelí, opatrně osolíme, aby zkřehlo a necháme chvilku odstát.Ananas a jeden pomeranč nakrájíme na malé kostičky.Mrkev a oloupané jablko nastrouháme na…
Sladká čokoládová pěna, doplněná o mátovou drť lehce větrové chuti, vás příjemně osvěží a v ústech se jen rozplyne. Nadýchaná pěna bude ideální sladkou tečkou za…
Kuřecí maso má spoustu rozličných využití. Čistě masové špízy budou díky marinování křehké, šťavnaté a krásně voní po tymiánu. Nejlépe si je vychutnáte s jogurtovým…
Výborné krůtí plátky se smetanovo-houbovou omáčkou připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si pořádnou porci hebké omáčky s kousky hub a měkkého masa. Přidejte vaši…
Vychutnejte si exotickou chuť lahodného kuřete na kari, doplněného čerstvými žampiony a šafránovou rýží plnou sladké mrkve a rozinek. Užijte si bohatou kombinaci koření…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
K rychlému obědu můžete vykouzlit rychlé vegetariánské těstoviny plné různých chutí, které jim dodá sezamový olej a javorový sirup. Je jen na vás, jestli použijete…