Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

2 hrnky rýže
2 hrnky vody
0,5 dl oleje
250 g žampionů nakrájených na čtvrtiny
200 g Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné
3 hrsti drobně pokrájeného pórku
1 střední na drobno nakrájená cibule
200 ml smetany nebo sojové smetany ALPRO Cuisine
1 lžička houbového koření
1/4 citronu
sůl
bílý pepř
špetka mletého kmínu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.

  2. Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.

  3. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezměkne. Pak k ní přidáme hotovou zeleninu se Šmakounem, pepř, sůl a houbové koření.

  4. Citron odblaníme a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme k rizotu, promícháme, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    danielle72: No rozhodně se na to chystám :-);-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    Jana Remkova: Já sedím přímo u zdroje, Jani:-8. Až u vás na ten hlívovo-ústřičný nebo uzený narazíš, určitě je vyzkoušej, dá se s nimi skoro čarovat ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Danielo, Kristova noho, kde bereš ty šmakouny s těma příchutěma? některé tady mají, snad meruňkový, čokoládový atd, ale hlívový? Opět velmi zajímavý recept :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: hlívový šmakoun recepty hlívový šmakoun recept šmakoun hlívový recepty

Zapomněl/a jsem heslo