Kuře po gruzínsku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

1 kuře
sůl
½ KL pepře
1-2 KL sladké mleté papriky
1 KL kari koření
1-2 KL grilovacího koření
2 PL oleje
1 větší cibule
vývar (nejlépe kuřecí)
2 PL rajčatového protlaku
šťáva z půl citrónu
několik lžic bílého vína
sekaná zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na díly, mírně osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a gril. koření.

  2. Na rozehřátém oleji opečeme okořeněné kuřecí porce, pak je na chvíli vyndáme vedle na talíř a v oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zasmahnene ho a podlijeme kuřecím vývarem (mívám v mrazáku).

  3. Případné přípečky vařečkou uvolníme a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno a povaříme.
    Podáváme s rýží nebo i s brambory, sypanými petrželkou. Já to mám nejraději s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře po gruzínsku

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromíra18: Děkuji za milý komentář! :-K Jídlo je jednoduché, mírně pikantní a hlavně rychlé. To považuji ve dnešní uspěchané době za velký plus. ;-) :-8 Snad se někomu bude recept hodit. :-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Marie Svarcova: Dík za komentář, příště zkusím přidat ažiku, doma jí mám. ;-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Díky za tvůj pěkný komentář! :yes::-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Ivana Ch: Moc děkuji za komentáře! :-D:-K Toto není sice tvoje vytoužené kuře čochasbili, ale je mu trochu podobné, asi v Gruzii, tak jako třeba u nás, dělají různé variace v různých oblastech, nebo je to jen česká podoba, ale důležité je, že je to moc dobré. Nedivím se ti, žes recept sháněla. :-8;-) Já taky mám z nějakého časopisu opsaný recept na kuře čochasbili, ale představ si, že je zcela bez cibule, to mě příjde spíš jako nepovedený rádoby recept, to bych sem na Topky nedala. ;-) Dík za popovídáníčko a měj se hezky! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes:<3 dělám podobně, ještě přidávám adžiku -typické gruzínské koření :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ivana Ch: vzdáleně ano, ale originál recept je založený na HODNĚ cibule - ta je nejdůležitější, ochutí a zahustí, hodně rajčat, klidně kvalitních z plechovky, žádné kari ani další koření, jen sůl, pepř a trocha papriky, ev. trocha sušeného kopru a práškového koriandru. Někdy se udává i na konec dokončit trochou kefíru/jogurtu, ale zrovn v tomhle mi to moc nesedí, i když jsem to taky zkoušela. Navrch petrželka v koriandr. Je to moc dobré, a z kuřecích řízků prsních nebo stehenních i docela rychlé. Už jsem docela dlouho nedělala, fajn připomenutí:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Představ si mě blba nenapadlo si recept na kuře čachochbili vyhledat na Goglu a ejhle recept tam je. Hurá. To víš stará bába.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já měla opsaný recept na kuře čachochbili, to bylo báječné, jedli jsme ho v r.1967 v Gruzii ,recept se někam propad a tohle se mě zdá že by to mohlo být něco podobného.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch