Hovězí s pikantní omáčkou

ivan ves Kuchař: ivan ves

Doba přípravy: 1:45 hod 2 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

2 plátky hovězího masa
10 dkg anglické slaniny
1,5 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 větší jablko
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
1 citron
1 chilli paprička
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, opepříme, osolíme a z jedné strany potřeme česnekem (nastrouhaným).

  2. Poklademe anglickou slaninou a svážeme (jako brabce). Potom maso dáme asi 30 minut koupat do šťávy z citronu a po chvilkách maso otáčíme.

  3. Mezi tím si nakrájíme nahrubo cibuli a nastrouháme nahrubo mrkev, celer a petržel.

  4. Potom vezmeme pekáč, dáme trochu sádla, poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Přidáme maso, které jsme naprudko orestovali i se zbylou šťávou a nakonec dáme oloupané jablko nakrájené na osminky.

  5. Dolijeme vodou asi do jedné třetiny a pečeme v troubě na 200°C tak 1 hodinu. Podléváme.

  6. Po hodině maso otočíme, snížíime teplotu na 150°C a necháme vypařit zbylou vodu.

  7. Maso vyndáme a zbytek rozmixujeme se smetanou. Povaříme a dochutíme pepřem, solí a čili papričkou (rozemletou). Podáváme s bramborami, ryží nebo knedlíky.

Poznámka

Tuto omáčku jsem dělal z hlavy a ze zbytku zeleniny, co jsem měl doma. Omáčka chutná jako jemně nasládlá, ani toho masa nemusí mít člověk tolik.

Fotku k tomu nemám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí s pikantní omáčkou

  • ivan ves ivan ves(autor receptu)

    1974andrea:Ten citron to maso zjemní. To samé když děláte rybu .Tak rybu osolte,vezměte rybí koření pokapte citronem a nechte pres noc uležet v lednici,ten citron tu rybu tak zjemní že se budete jen olizovat.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Omáčka je moc dobrá, jen jsem ji použila k vařenému hovězímu, které zbylo. Posílám bod a ilustraci.:yes::-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Hezký recept na hovězí.:-p:yes:. Jen se chci zeptat, ten citrón je tam kvůli změknutí masa nebo má jinou funkci?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Bibinka Bibinka

    Ivane, vítej v naší Topkové rodině a aˇse ti mezi námi líbí;-)
    Recept je pěknej a jablka do masa vytvoří vždy pikantní šťávu, proto ti dávám 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí kousky s omáčkou maso naprudko hovězí roštěnec naprudko pikantni hovězí hovězi na cerelu hovezi pecene s pikantni omackou pikantní omáčka na rybu hovězi maso s ryži hovezi platky na cerelu recept omáčka s čili papričkami omáčka k vařenému hovězímu recept pikantní omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo