Bábovka z tvarohu
Recept ještě nebyl hodnocenTvarohová bábovka je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatá i několik dní po upečení. Přímo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvarohová bábovka je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatá i několik dní po upečení. Přímo…
Kombinace ořechů a čokolády dodává buchtě bohatou vůni i chuť. Přitom je její příprava jednoduchá a rychlá. Těsto je lehké a nadýchané. Moučník bude skvělý jako dezert…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Neobyčejné linecké na vás čeká v tomto receptu. Základ těsta tvoří mouka ze směsi pšeničné a žitné, vhodné na perníčky. Tu doplníme skořicí, kakaem a vanilkovou pastou.…
Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme postupně mouku, kakao, prášek do pečiva, olej a z 5 bílků sníh. Upečeme.Mléko, mouku, 5 žloutků a vanilkový cukr rozšleháme, uvaříme a…
Ušleháme vejce s cukrem, vodou a olejem, poté přidáme mouku a práškem do pečiva. Těsto si rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Nejprve nalijeme na vymazaný a…
Rozehřejeme troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do misky vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme.…
Vyšleháme celá vejce s cukrem krupice dohusta. Smícháme všechny mouky se solamylem a kakaem na sucho a lehce vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto vylejeme na plech…
Šlehačku, cukry a tvaroh ušleháme šlehačem. Až začne houstnout, přidáme tolik mléka, aby krém nebyl ani řídký, ani moc hustý (čokoláda by pak protekla). Nalijeme do 6…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Můžeme podle starých rad postupovat i tak, že formu vymažeme tukem, pak ji dáme na chvíli do…
Sušené švestky jsou bohaté na vlákninu a živiny prospěšné našemu tělu. V naší kuchyni mají široké vyžití. Sladkou variantou je švestkové ořechové cukroví, kde se švestky…
Smícháme sypké přísady, přidáme tekuté a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy a pečeme - já peču cca 10 minut na 180 st. C a poté cca 40 minut na 150 st.…
Máslo vyšleháme spolu s cukrem do pěny, do které postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme…
V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut …
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a po částech přimícháme rozpuštěnou čokoládu…
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.Druhý den rozválíme na…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Sněhové oválky plné kokosu, které se rozplývají na jazyku, známe zejména z cukráren. Vy si je však můžete připravit i doma a mít tak kokosové potěšení protkané…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Dnes už je mnohem více možností, jak chuťově potěšit i ty, co nemohou klasické moučníky. S použitím bezlepkové mouky připravíme nadýchaný kakaový piškot, který doplní…
Už od dob našich prababiček se na vánočním stole objevují ořechové foukané rohlíčky. Ze tří ingrediencí vykouzlíte křehké rohlíčky vonící po oříšcích, které můžete ještě…
Muffiny jsou skvělým dezertem, který nabízí nekonečné možnosti kombinací. V tomto receptu spojíme světlé těsto s čerstvými malinami a kousky čokolády. Díky vyšlehanému…