Dýňová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka je mezi moučníky osvědčená klasika, kterou máme rádi od dětství. Můžeme ji připravit i v podzimní verzi. Dýně dodá bábovce krásnou barvu a vláčnost. Podáváme ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka je mezi moučníky osvědčená klasika, kterou máme rádi od dětství. Můžeme ji připravit i v podzimní verzi. Dýně dodá bábovce krásnou barvu a vláčnost. Podáváme ji…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Ochutnejte tento výtečný moučník. Mrkvové těsto je vláčné a nadýchané. Mrkev ho trochu obarví a ořechy zajistí skvělou chuť. Koláč podáváme potřený osvěžující citronovou…
Pokud máte rádi mrkvový dort, vyzkoušejte tento mrkvový koláč. Je méně sladký, ale šťavnatý a voňavý po skořici. Šťavnaté brusinky a sekané oříšky vytváří skvělou…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Šťavnatá borůvková bublanina s jemným těstem a vanilkovou vůní je ideální letní moučník. Rychlá na přípravu, skvělá ke kávě i na cesty. Klasický moučník, který nikdy…
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
1. Troubu předehřejeme na 200°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. 2. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou. …
Vejce, máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva a mléko smícháme dohromady a pořádně promícháme, nejlépe mixérem, aby nebyli hrudky z másla. Košíčky plníme jen troškou…
Na plech položíme pečící papír a na něj nadrobíme piškoty tak, aby byl pečící papír dobře zakryt, cca 0,5 cm. Na rozdrobené piškoty nakrájíme jablka, které jsme předtím…
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Kdo má rád koláče s nižší vrstvou těsta, ovocem a drobenkou, ten si jistě oblíbí i tento recept. Tenkou vrstvu těsta poklademe hustě kousky jahod a zasypeme máslovou…
Spojení sladkého voňavého karamelu, skořice a hrušek si jistě oblíbíte. Dezert připravíte během chvilky. Pěkně vypadá nazdobený karamelovým zdobením nebo čokoládou, v…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Tento výborný vláčný moučník zvládne připravit i úplný začátečník, a to během chvilky. V těstě jsou skvěle zkombinované chutě jablek, kakaa a ořechů. Navíc krásně voní…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Když nastane doba jahod, snažíme si je užít dosyta. Jednoduchý dort s pudinkovou náplní, zdobený jahodami a zalitý jahodovou želatinou, dokáže podle našeho receptu…
Jablečný koláč, upečený v dortové formě, voní skořicí, máslem a mandlemi. Je výborný teplý i studený a na řezu vypadá jako zákusek z luxusní kavárny. Stačí ho doplnit…
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, pak přišleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do pěny. Nakonec vmícháme čokoládové šupinky. Nejlépe do dortové…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…