Tvarohovo-jablkový koláč se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatý koláč s nasládlými jablky a výraznými švestkami. Díky této kombinaci získává koláč příjemnou svěžest, vláčnost a bohatou chuť. Potěší při každé příležitosti, od…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatý koláč s nasládlými jablky a výraznými švestkami. Díky této kombinaci získává koláč příjemnou svěžest, vláčnost a bohatou chuť. Potěší při každé příležitosti, od…
Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát obměnit a rodinu překvapit novou chutí. Snadná, na suroviny nenáročná, přesně…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Drobné pečivo nebo malé zákusky jsou nejoblíbenějším pohoštěním při nejrůznějších sešlostech a oslavách. Trubičky je nejlepší plnit den předem, aby trochu zvlhly. Vydrží…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Tyto lahodné řezy kombinují nadýchané piškotové těsto s tvarohovou krémovou náplní a bohatou čokoládovou polevou. S jejich jemnou a bohatou chutí jsou tvarohové Míša…
Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a…
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na…
Na povrchu křupavé a vevnitř vláčné a plné chuti po čokoládě. Kvalitní kakao, nasekané alespoň dva druhy čokolády uvnitř. Doslova exploze v ústech. Při servírování…
Hruškový páj z kakaového těsta je sladký dezert plný podzimní chuti. Šťavnaté hrušky se snoubí s jemným kakaovým těstem a křupavými ořechy. Vytvářejí tak lahodnou…
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů °C . Formu na 12 muffinů vymažeme nebo vložíme papírové košíčky. Do velké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Pak vmícháme…
Korpus: Do mísy od robotu dejte vejce, začnete je šlehat a přisypte cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím v misce smíchejte mouku, prášek do pečiva…
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Vietnamské jarní závitky připravíme ze zeleniny a hub, které nakrájíme na tenké nudličky, a zabalíme je spolu s nudlemi do rýžového papíru. Dokřupava osmažené závitky si…
Co víc dokáže chutí a vůní definovat podzim, než spojení dýně a perníkového kořen. Přesně takhle můžeme popsat lahodný koláč z tohoto receptu. Díky kefíru je těsto…
Co víc dokáže chutí a vůní definovat podzim, než spojení dýně a perníkového kořen. Přesně takhle můžeme popsat lahodný koláč z tohoto receptu. Díky kefíru je těsto…
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.Vejce…
Zapneme troubu na 180°C , plech vyložíme papírem na pečení, na který lehce rozetřeme pár kapek oleje (půjde lépe sloupnout). Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.Vejce…