Housky, bulky, rohlíky pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž dojde pečivo, není nic jednoduššího než si upéct domácí. Snadné housky, rohlíky nebo jiné pečivo zvládnete připravit během chvilky, i pokud jste začátečníci. Stačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když dojde pečivo, není nic jednoduššího než si upéct domácí. Snadné housky, rohlíky nebo jiné pečivo zvládnete připravit během chvilky, i pokud jste začátečníci. Stačí…
Těsto: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka,…
Lískové ořechy před použitím na několik hodin namočíme do vlažné vody.Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, žloutek, máslo. Vše propracujeme a přidáme ořechy,…
Rozpustíme nejprve máslo a necháme vychladnout. Do velké zadělávací mísy vložíme rozdrobené droždí, 1 lžíci cukru, 1 lžící mouky a 5 lžic vlahého mléka. Vidličkou…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Sezona letního ovoce si žádá pravidelný příděl sladkých ovocných knedlíků. O svůj recept na lahodné tvarohové knedlíky plněné třeba jahodami či meruňkami se podělil sám…
Moučník ve tvaru rolády má mnoho předností. Není složitý na přípravu, dobře se uchovává i servíruje. Proto jsou rolády častou součástí všech oslav. Tato roláda s tenkým…
Čeká vás rodinná oslava? Chcete se blýsknout výborným dortem jako od vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka? Zkuste upéct tento. Postup vypadá náročně, ale následováním…
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Zimní počasí přímo vybízí k tvorbě a degustaci alkoholických likérů. Tento kávový si jistě oblíbíte. Vůně kávy a vanilky, sladkost a alkohol je skvělá kombinace na…
Křehké sladké sušenky s kousky čokolády mají rádi dospělí i děti. Jejich příprava je tak snadná, že ji zvládne i začátečník - vše stačí jednoduše smíchat, vytvarovat a…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Velmi variabilní kokosky můžete připravit právě podle tohoto receptu. Po upečení je můžete pouze namočit do čokoládové polevy a podávat. Když je však slepíte pomocí…
Není nad čerstvé domácí pečivo. Bramborové houstičky z kynutého těsta příjemně provoní vaší kuchyň. Houstičky jsou krásně křehké a díky bramborám vydrží dlouho měkké.…
Voňavý, vláčný a neodolatelně jednoduchý — takový je babiččin hrníčkový jablečný koláč. Stačí pár základních surovin, žádné vážení a výsledek je vždycky dokonalý.…
Příprava tohoto vláčného a nadýchaného meruňkového koláče je překvapivě snadná a velmi rychlá. Druh ovoce můžeme obměnit podle vlastní chuti nebo nálady, ale voňavá…
Příprava tohoto vláčného a nadýchaného meruňkového koláče je překvapivě snadná a velmi rychlá. Druh ovoce můžeme obměnit podle vlastní chuti nebo nálady, ale voňavá…
Máte-li větší úrodu cuket, určitě oceníte recept na tuto skvělou směs na topinky. Hodí se do ní hlavně větší, přerostlé kousky. Nejvíc bude chutnat milovníkům pikantních…
Tento moučník od známé slovenské moderátorky si zcela jistě zamilujete. Je ze strouhaných jablek, která jsou snadno dostupná po celý rok. Po upečení je bublanina vláčná…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…