Babiččin rychlý jogurtový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenJogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme ušlehaný sníh z jednoho bílku.Do vymazané a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme ušlehaný sníh z jednoho bílku.Do vymazané a…
Jablka (bez jádřinců) nastrouháme do mísy na hrubém struhadle a pokud nemají příliš tuhou slupku, nemusíme je ani loupat.K jablkům na jemno přistrouháme citronovou kůru,…
Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci,…
Patříte mezi milovníky ořechů? Pak je tato ořechová pohádka tím pravým dezertem ke kávě právě pro vás. Kombinace vláčného ořechového korpusu a šlehačky je prostě…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Všechny suroviny smícháme v zadělávací míse, pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem. Do dortové formy stačí poloviční dávka .
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Začneme náplněmi: mák krátce povaříme v mléce s cukrem, přidáme nastrouhanou kůru a necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a pudinkovým…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a trochy vlažného mléka a necháme vzejít. Mezitím dáme do mísy mouku, cukr, vanilkový cukr, žloutek, rozpuštěný tuk, špetku…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Šlehat celá vejce s cukrem do tuhé pěny asi 15 minut, pak lehce vmíchat mouku a 1 pol. lžíci kakaa. Korpus není nijak vysoký. Pařížská šlehačka se dá koupit, jinak 1…
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit na nudličky nebo kostičky pokrájenou farmářskou slaninu.Přidáme okapané zelí, které opepříme…
Máslo a sádlo rozpustíme,smícháme s cukrem, přidáme mouku, kvásek, vejce, mléko a špetku soli. Uhněteme těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Poté rozválíme placku…
koláč: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do…
Těsto z uvedených surovin promícháme a dáme si jednu polovinu kakaového těsta stranou. Na vymazaný pekáček si nalijeme první polovinu kakového těsta a na něj naneseme…
Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm vymazané olejem nebo sádlem.Okapané zelí dáme do mísy, přidáme…
Nejprve si uvaříme pudink a necháme vychladit.Kostku tvarohu dáme do mísy, rozklepneme do něj vejce, přidáme dle chuti cca 2PL cukru krupice a van. cukr. Vmícháme do…
Na první pohled mohou tyto čokoládové trojhránky vypadat jako tradiční Míša řez, ale není tomu tak. Luxusní moučník má tvarohový krém doplněný pudinkem a místo křupavé…
Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Proč je dobré vyzkoušet liči: Přezdívá se mu ovoce lásky a je doslova vitaminovou bombou
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší