Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové čatní s jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Bohatou úrodu rajčat využijeme při přípravě lahodného čatní se sladko-pikantní chutí a vůní po skořici a hřebíčku. Čatní se skvěle hodí na topinky, k sýrům nebo ke grilovanému či pečenému masu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 261 kJ /
1 019 kcal
Bílkoviny14,46 g
Tuky4,16 g
Vláknina39,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,00 g
Sacharidy215,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, jablka nastrouháme. Krok 2: Vše dáme do hrnce, přidáme ocet, sůl, koření, oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a cukr. Vaříme do zhoustnutí. Krok 3: Z čatní vyjmeme hřebíčky a rozmixujeme ho ponorným mixérem. Krok 4: Opět přivedeme k varu a odstavíme. Plníme do čistých sklenic, otřeme jim hrdla a pevně uzavřeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Krok 5: Uchováváme v chladu, nebo je možné čatní sterilovat asi 20 minut při 80 °C.

TIP: Jak využít přebytky rajčat

Zveřejněno 30. 8. 2024 10:03

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové čatní s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoKx

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové čatní s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoKx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, jablko, ocet, sůl, koření hřebíček, skořice mletá, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, česnek, cukr krupice

Přidat fotografie receptu