Mangovo- vanilkové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenJa čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od…
Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od…
Všechny suroviny (jak jdou za sebou) vložíme do domácí pekárny, kromě banánu. Potom nastavíme pekárnu na přípravu dortu nebo koláče (záleží jakou má kdo značku). Já…
V míse najednou promícháme všechny ingredience - mouku, cukr, vejce, kakao, olej, kefír, skořici, jedlou sodu a vanilkový cukr. Vzniklé těsto nalijeme na pečicím…
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme…
Vše smícháme ve vláčné těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba půl hodiny, dokuď nechytne povrch zlatavou barvu.Krásně voní a překvapivě chutná.
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky spolu s cukrem začneme šlehat, přidáme 5 lžic vody, pokračujeme ve šlehaní a nakonec znovu…
Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka. Dáme piecť do formy priemer 24…
Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka. Dáme piecť do formy priemer 24…
Cesto: 7 bielkov vyšľaháme do snehu s 7 PL cukru, pridáme žĺtka, preosiatu múku a kakao a kypriaci prášok. Zamiešame už iba ručne zľahka. Dáme piecť do formy priemer 24…
Nejprve si uvaříme pudink z mléka, čokoládových pudinků a cukru a dáme ho vychladit-je pěkně hustý. Vyšleháme si žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu(kávu) a…
Nejdříve vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme šťávu a kůru z citronu. Postupně přidáme prosátou mouku. Opatrně vmícháme tuhý sníh. Pokud chcete mít…
Vypracujeme kysnuté cesto,necháme vykysnúť.Ja som robila cesto v domácej pekárni.Keď je cesto nakysnuté,rozdelíme ho na dva plechy.Cesto posypeme cukrom.Marhule ukladáme…
Rozšlehejte vejce a přimíchejte je ke všem ostatním ingrediencím.Tvořte malinké bochánky a smažte dozlatova v oleji.Lehce pocukrujte moučkovým cukrem se špetkou skořice…
Suroviny na ořechovou hmotu dáme na pánev, zamícháme a zahřejeme, aby se vše spojilo. Necháme vychladnout.Těsto: Vše spolu zamícháme, těsto zpracujeme a rozdělíme na dvě…
Mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutky a prášek do pečiva smícháme a přiléváme mléko, abychom získali vláčné těsto(ne moc tuhé ani moc tekuté). Poté si rozpustíme…
Vše smícháme. Nalijeme na vymazaný plech nebo plech vyložený pečícím papírem.Pečeme cca 30-40 min na 170 stupňů (podle trouby a podle toho, do jak velkého plechu směs…
Ve šlehači ušleháme těsto klasickým způsobem. Před došleháním přidáme olej, vodu, nakonec vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto rozdělíme do dvou…
Všetky prísady okrem tekvice dôkladne šľahačom vymíešame ( nebude to tekuté, skôr ako žmolenka ). Pridáme tekvicu a na malých otáčkach šľaháme dovtedy, kým sa neurobí…
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že polovinu proužku jednou otočíme a naznačíme tak tvar…
Mouku, tvaroh a změklé máslo dáme do robotu, zapneme na první stupeň a necháme míchat, až je těsto krásně hladké. Vyklopíme na vál, ještě trochu rukama zpracujeme,…
Korpus : Vyšlehám vejce s cukrem a přidám mouku. Na kakaový korpus jsem přidala 4 lžíce kakaa. Peču na pečícím papíře 170 - 180 °C. Upekla jsem 2 světlé korpusy a…