Křehké jablečno-makové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenLehce povolené máslo nahrájíme na menší kousky či nastrouháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, ocet a mléko a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehce povolené máslo nahrájíme na menší kousky či nastrouháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, ocet a mléko a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. …
Za nazdobenými a výbornými poháry nemusíte nutně do cukráren. V tomto receptu vás čeká návod na lehkou jogurtovou pěnu se smetanou, kterou osvěží kuličky rybízu. Pro…
Lehce povolené máslo nahrájíme na menší kousky či nastrouháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, ocet a mléko a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. …
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Mezitím…
Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom…
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme a ještě dáme kávu, džem, nakonec mouku se sodou a mléko, promícháme. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a dáme…
Piškot: suroviny na těsto smícháme v míse, nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a rozetřeme po celé ploše. Těsto vypadá, že ho je málo, ale pečením dost…
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu celú (tak 1-2 na 7čkový pohár) pár klinčekov.Zalejem horúcou vodou…
Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka ,ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme,do múky pridáme prášok a pomali…
Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka ,ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme,do múky pridáme prášok a pomali…
korpus: vše smícháme, z bílků sníh a opatrně zašlehat. Nalít do hlubokého plechu a péct na 180 °C. krém: mléko a pudinkový prášek svaříme v pudink- necháme vychladit.…
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 min. Uvaríme kávu a necháme vychladnúť.…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo,…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Toto, na přípravu nenáročné pečivo, můžete zhotovit v několika variantách. Jednak můžete na posyp krystalový nebo třtinový cukr promíchat s mletými nebo sekanými ořechy,…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, dáme na dno PH a zasypeme moukou, na ní přijde mrkev s kedlubnou, nakrájené na proužky, cukr i skořicový cukr a navrch…
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Dokonalý velikonoční mazanec: Osvědčené rady a tipy, jak ho zvládnout!
Předpěstování zeleniny ze semínek krok za krokem: Manuál, jak na vlastní úrodu, nejen pro začátečníky
Vánoce v době královny Viktorie: Ta měla na talíři pečenou labuť, poddaní hustou kaši a zeleninu, všichni pak speciální vánoční dort