Francouzské buchtičky
Recept ještě nebyl hodnocenVezmeme mísu a do ní dáme mouky, cukry, sůl a sušené droždí. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo (nebo Heru), žloutek a nakonec směs vlažné vody s mlékem nebo jen mléko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vezmeme mísu a do ní dáme mouky, cukry, sůl a sušené droždí. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo (nebo Heru), žloutek a nakonec směs vlažné vody s mlékem nebo jen mléko…
Vejce rozkvedláme s cukrem a odložíme stranou.Sušenky nalámeme na malé kousky (ne úplně napadrť) a také odložíme.Čokoládu nakrájíme na kostičky.V hrnci necháme nad…
Máte rádi cukroví s lískovými oříšky? Vyzkoušejte sladké a křehké čtverečky s griliášovým krémem plným oříšků a vonícím po vanilce. Navodí tu správnou vánoční atmosféru,…
Muffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Den předem připravíme základ na krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu. Za stálého míchání na mírném plameni zahříváme, dokud se čokoláda úplně…
Ohřejeme mléko. Z trochy vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme vykynout.Ostatní ingredience smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme…
Linecké košíčky ořechové chuti jsou plněné dokonalým čokoládovým krémem. Košíčky pod náplní rychle zvláční a v ústech se jen rozplývají. Doporučujeme je plnit jen pár…
Hledáte nové recepty do rodinného jídelníčku? Vyzkoušejte zelné závitky s mletým masem, kořenovou zeleninou a neobvyklou černou rýží. Vypadají skvěle, chutnají báječně a…
Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrájíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z…
Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout.Po vykynutí ještě jednou propracujeme a nakrájíme na 10 stejných kousků. Přibližně 1/3 těsta z…
Ľadový šalát narežeme na menšie kúsky a obložíme ním okraj taniera.Pór narežeme na tenké kolieska a zase obložíme dookola, posypeme na kocky narezanou uhorkou,…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého…
Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem.Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí…
Banány oloupeme, rozmačkáme a dáme do mixéru.Přidáme žervé, smetanu, cukr a citronovou šťávu a ušleháme hladký krém.Krém rozdělíme do misek a necháme vychladit v…
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy robota a hnětacím hákem necháme vypracovat hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě…
Koblihy z kynutého těsta, které je zjemněno a zvláčněno majonézou. Zároveň jsou odlehčené i tepelnou úpravou, kdy je místo smažení pečeme v troubě. Stačí je tedy už jen…
Koblihy z kynutého těsta, které je zjemněno a zvláčněno majonézou. Zároveň jsou odlehčené i tepelnou úpravou, kdy je místo smažení pečeme v troubě. Stačí je tedy už jen…
Každý má doma svůj oblíbený recept na koblihy. A věřte, že ne všechny jsou stejné. V tomto receptu najdeme skvělé koblihy, které jsou před svým smažením naplněny kouskem…
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které následně vytvarujeme a vložíme zabalené v potravinářské fólii do mrazáku.Po cca 30 minutách těsto vyjmeme a…
Pokud připravujete na fašank občerstvení, vyzkoušejte tyto bobíky. Z tukového těsta se šlehačkou jednoduše uválíte v dlaních kuličky, které upečete a poté obalíte v…
Tuto jahodovou misku můžeme podávat jen tak, nebo jí použít jako základ pro bohatší dezert. V tom případě na ní můžeme vrstvit tvarohový krém nebo šlehačku, zdobit…
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech…