Mandlový cheesecake
Recept ještě nebyl hodnocenMandle spaříme a oloupeme, spolu se sušenkami rozdrtíme, přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme vzniklé těsto,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mandle spaříme a oloupeme, spolu se sušenkami rozdrtíme, přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme vzniklé těsto,…
Korpus: : V míse nad párou rozpustíme čokoládu, tu pak smícháme s cukrem a změklým máslem, přidáme žloutky a umícháme do pěny, potom přidáme prosátou mouku s kypřícím…
Korpus: : V míse nad párou rozpustíme čokoládu, tu pak smícháme s cukrem a změklým máslem, přidáme žloutky a umícháme do pěny, potom přidáme prosátou mouku s kypřícím…
Do misky vhodné do mikrovlnky, vysypeme 2 balíčky bonbónů Marshmalow, přidáme 2 PL vody, 1 KL kys. citrónové, potravinářskou barvu podle účelu použití fondánu. Když…
Vejce s cukrem ušleháme na hladký krém, postupně přidáváme mouku se sodou, kakao, kávu a zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a necháme péci cca 12-14…
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme ostatní uvedené ingredience a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Sušené ovoce vmícháme do těsta…
Vyšleháme si máslo s cukrem, přidáme vejce a citr. kůru a šťávu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí a čokoládu posekanou na…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
Do mísy dáme cukr s vejcem a utřeme do pěny. Přidáme podmáslí, mléko, olej, vanilkovou pastu, kúru a šťávu z citronu a med. Důkladně promícháme, aby se všechny složky…
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 2. Máslo s…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
1. Troubu předehřejeme na 175-180 stupňů, formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného…
Celer nastrouháme na hrubém struhadle. Hned zalijeme šťávou z citrónů, aby nezhnědl. Přidáme cukr, brusniky a mandle a promícháme. Podáváme nejlépe chlazený druhý den,…
Jemné těsto plné oříškové chuti, doplněné lahodnou polevou, dělá z této bábovky ideální volbu pro každou příležitost. Kombinace vůní a chutí, která potěší celou rodinu.
Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu s máslem. Do rozpuštěné směsi přidáme smetánku a cukr, přilejeme rozmíchaná vejce a přidáme hrstku mouky. Vše řádně zamícháme a…
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva, těsto rozetřeme do dortové formy, kterou vymažeme máslem a dáme péct na 180…
Tradiční beránek nesmí o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Možností, jak ho ozdobit, je spousta. Vyzkoušejte variantu s pečeným bílkovým sněhem, beránek pak…
Korpus:bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do peč., vylejeme na plech vyložený peč.papírem, rovnoměrně rozetřeme a…
Receptů na velikonočního beránka je mnoho, tentokrát zkuste do těsta přidat oříšky, rozinky, strouhanou čokoládu a jablka. To vše pak uvidíte na řezu a poznáte na chuti.…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky…
Lehoučké lívance doplněné sladkou omáčkou ze zralých švestek jsou perfektní volbou na víkendovou snídani i sladký dezert. Spojení jemného těsta a ovocné šťavnatosti…