Lískooříškové sušenky I
Recept ještě nebyl hodnocenLískové oříšky provází jednu z našich nejznámějších pohádek. Vy si s námi můžete z těchto drobných oříšku upéct křehké sušenky. Jen z pár surovin, zejména mletých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lískové oříšky provází jednu z našich nejznámějších pohádek. Vy si s námi můžete z těchto drobných oříšku upéct křehké sušenky. Jen z pár surovin, zejména mletých…
Tento nepečený dezert je z máslových sušenek a lehkého sýrového krému, ochuceného malinovou marmeládou. Oč je jeho příprava jednodušší, o to je požitek z jeho konzumace…
Lehké, křehké trubičky plněné osvěžujícím ovocným krémem jsou dokonalou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Tento elegantní dezert nadchne svou jemnou chutí i vzhledem a…
Čokoládové jazýčky jsou nejlepší hezky uleželé. Linecké proto upečte v předstihu a krémem jej naplňte až pár dní Štědrým dnem. Hotové jazýčky můžete dozdobit dle libosti…
Lahodné šátečky z tvarohového těsta, plněné šťavnatou jablečnou náplní, potěší všechny vaše strávníky jako malá svačinka do ruky nebo jako sladká tečka k šálku dobré…
Křehké a nadýchané koláčky z listového těsta plněné jemným tvarohovým krémem jsou neodolatelnou kombinací lehkosti a tradiční chuti. Sladký tvaroh uvnitř dokonale…
K chutnému koňaku potřebujeme jen pár surovin a trochu času. Ze žloutků, kondenzovaného mléka, cukru a kakaa připravíme hustý koňak, který dochutíme rumem. Ten mu dodá…
Původem maďarský krémový dort Esterhazy s tradiční čokoládovou kresbou ve tvaru pavučiny vás okouzlí na první lžičku. Kombinace chutí v tomto moučníku je natolik…
Výbornou bábovku s chutí čokolády a ořechů připravíte podle našeho receptu. Nebojte se přípravy, výsledek stojí za to. Ze stejného těsta můžete upéct i jednoporcovky -…
Pokud si rádi připravujete mrkvovou šťávu, vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak zužitkovat zbylou mrkvovou drť. Měkké bochánky chutnají skvěle, navíc neobsahují moc…
Jemné těsto s tvarohem je doplněno sladkými višněmi a křupavými oříšky, které vytvoří dokonalou kombinaci pro zimní období. Tato štola je ideální na slavnostní stůl, ať…
Krásné zdobená linecká srdíčka s marmeládou udělají radost nejen na svátek zamilovaných. Upečte je kdykoliv chcete někomu udělat radost, linecké cukroví nikdy nezklame.…
Těsto na zapletenou vánočku je plné másla, smetany, rozinek a kandovaného ovoce. Tak, jako každé kynuté těsto, i toto si vyžaduje čas. Pokud mu ho dopřejete, výsledkem…
Meránky z klasického lineckého těsta, s věnečkem z třeného těsta, spojené pikantní marmeládou, jsou krásně křehké a příjemně sladké. Pokud již pomalu rozmýšlíte, jaké…
Symbolem Vánoc je bezesporu vánočka, krásně vláčná a opravdu nadýchaná. Vánočka plná rozinek a mandlí, příjemně provoní váš příbytek. Skvěle chutná namazaná džemem, ale…
Francouzské poleno je tradiční francouzský vánoční dezert, který se s různými obměnami připravuje po celém světě. Vyzkoušejte je i vy. Podle našeho snadného receptu se…
Vonící po másle a uvnitř hebký a jemný mazanec plný rozinek a nasekaných mandlí. Zpravidla je podávaný na velikonoční snídani. A takový plátek natřený máslem a podávaný…
Receptů na bábovky je nespočet. Tento je výjimečný tím, že v něm nepoužijeme ani trochu mouky. Nahradíme ji pudinkovým práškem. Stačí jej promísit s ostatními…
Sladká žemlovka má spoustu podob a ne vždy se prokládá jen jablky, ale i meruňkami nebo hruškami. Někdo ji doplňuje sladkým tvarohem, tady se zase nabízí použití pudinku…
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí. To zalijeme částí mléka s rumem a promícháme v řídkou kašičku…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky.Z bílků vyšleháme pevný sníh.Ke žloutkům přidáme oba…
Lahodný dezert ve tvaru srdíček můžeme připravit nejen na Valentýna. Kromě pěkného vzhledu zaujme i lahodnou chutí, kterou tvoří nadýchaný kakaový korpus a jemný krém z…
Pokud nejste zrovna velký milovník kynutého těsta, ale i přesto byste rádi doma upekli mazanec, máme pro vás tento recept. Mazanec dosáhne svých rozměrů díky kypřicímu…