Bleskový nadýchaný dort s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocen1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy, bílky vyšleháme s malou špetkou soli do tuhého sněhu. 2. Do mísy ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy, bílky vyšleháme s malou špetkou soli do tuhého sněhu. 2. Do mísy ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a…
Čokolády a tuk rozpustíme. Lupínky rozmělníme a vmícháme do čoko směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky. Na závěr postříkáme bílou polevou.
Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, vmícháme žloutky a ušleháme v lehkou pěnu. Těsto zředíme mlékem a vmícháme polovinu prosáté mouky. Z bílků ušleháme sníh, přisypeme…
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Žloutky ušleháme s hnědým cukrem do pěny a pomaličku přiléváme olej. Vmícháme mouky se sodou, práškem do pečiva, skořici rum, sníh…
Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 min.). Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě…
Ze všech surovin v misce smícháme těsto. Podle potřeby dodáme ořechy, nebo rum, aby těsto bylo akorát a hezky se z něho dělaly kuličky. Ušleháme ze všech surovin krém a…
Ze všech surovin v misce smícháme těsto. Podle potřeby dodáme ořechy, nebo rum, aby těsto bylo akorát a hezky se z něho dělaly kuličky. Ušleháme ze všech surovin krém a…
Já zadělávám těsto v domácí pekárně. Což asi není potřeba popisovat. Jinak postup na klasiku: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky…
Já zadělávám těsto v domácí pekárně. Což asi není potřeba popisovat. Jinak postup na klasiku: Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky…
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Korpus : Celé vajcia aj so škrupinou odvážime. V tej istej hmotnosti si odvážime hladkú múku a cukor.Vajcia rozklepneme a dáme zvlášť žĺtky a zvlášť bielky.Žĺtky…
Troubu zapneme na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení - dno i boky.Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do hustého sněhu.V druhé misce smícháme ořechy…
Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý.Ušlehejte vejce s oběma cukry …
Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs.Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Cukroví s vůní kokosu a chutí oříšků na vás čeká pokud budete následovat náš recept na myslivecké věnečky. Uvidíte, že budou chutnat nejen myslivcům a budete je moci na…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, trošku pocukrujeme a zalijeme ho trochou vlahého mléka, necháme vzejít.…
Tento tradiční závin, plněný šťavnatými plody a zabalený v křehkém listovém těstě, je ideální pro každou příležitost. Ať už ho podáváte na rodinné oslavě, nebo si ho…
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
Bábovka, ve které zajišťují vláčnost nastrouhaná jablka spolu s mrkví a jogurtem. Příprava je snadná, stačí vše smíchat v jedné míse, žádné šlehání žloutků a bílků. A za…
Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky je dokonalá kombinace. Každý plátek provoní kuchyni skořicí a nabízí lahodný kontrast mezi vláčným těstem a křehkou…
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto.…