Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu…
Nejprve z vody, čerstvého nebo sušeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Mezitím v teplé vodě umixujeme ponorným mixérem psyllium na hustou kaši. Do této kaše…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a všechny spolu velmi dobře promísíme a těsto v zakryté míse necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
Do misky dáme mouku, uděláme dolík, do kterého dáme 2 kostky droždí, cukr a zalijeme troškou vlažného mléka, necháme vzejít, přidáme olej, žloutky a trochu rumu na chuť…
Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak…
Dáme vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Na rozehřátou menší pánvičku dáme na olej rozpustit sardelky, přidáme česnek a chilli. Když se rozvoní,…
Kuře řádně omyjeme, osušíme a osolíme jak na povrchu, tak zevnitř. Následně kuře rovnoměrně posypeme kmínem i majoránkou ze všech stran. Pod kůži na prsou vložíme 2…
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
Mléko mírně ohřejeme. Přidáme cukr a kvasnice a necháme chvíli kynout. Zahřejeme máslo.Do mouky přidáme dvě celá vejce, vzešlý kvásek, máslo a sůl. Mixérem nebo ručně…
Tradiční velikonoční krasavec, který nesmí chybět na svátečním stole. Peče se z třeného, piškotového, šlehačkového, tvarohového i mramorovaného těsta. Vyzkoušejte našeho…
Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, přidáme celozrnnou mouku, uděláme důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Změklé máslo rozetřeme s cukrem, přimícháme vejce a rum, pak přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a vypracujeme hladké těsto. Dno dortové formy o…
Suroviny zpracujeme na vále v hladké těsto. Pokud nám hmota připadá tuhá, přidáme lžíci vody. Necháme odležet v chladu, klidně přes noc.Jablka nastrouháme, smícháme s PL…
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Zamícháme a rozpálíme pánev.Pánev pokapeme trochou oleje. Začneme tvořit lívance, pokud chceme s čokoládou uvnitř, na…
Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu…
Nejdříve rozšleháme vodu, mléko vejce a rum. Přidáme všechny zbývající suroviny a metličkou pořádně vyšleháme dohladka. Těsto na půl hodiny odložíme, klidně i déle.Pánev…
Vymícháme vejce s cukrem a přidáme ostatní tekuté suroviny, kakao a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.Rozmixujeme tvaroh s ostatními surovinami. Připravíme si…
Vymícháme vejce s cukrem a přidáme ostatní tekuté suroviny, kakao a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.Rozmixujeme tvaroh s ostatními surovinami. Připravíme si…
Vymícháme vejce s cukrem a přidáme ostatní tekuté suroviny, kakao a lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.Rozmixujeme tvaroh s ostatními surovinami. Připravíme si…
Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin.Zapékací…