Hrbaté tyčky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

150 ml vody
lžička cukru
7-8 g čerstvého droždí
2 trojúhelníčky taveného sýra
4 lžíce oleje
340 g hladké mouky
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme vejcem a nakrájíme na proužky, které přeneseme na plech – pokud máme, můžeme uložit příčně na bagetový plech (a tak upečeme hrbaté tyčky).

  3. Po nakynutí posypeme semínky nebo i hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).

Poznámka

Nemáte-li bagetový plech a chcete tyčky „zhrbatit“, podložte je na několika místech naolejovanými trubičkami .

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrbaté tyčky

Tématické fráze: tyčky z taveného sýra slané tyčky z taveného sýra tyčky z taveného sýra recepty bagetoví plech