Rychlý okurkový salát s cherry rajčátky

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Saláty 18 názorů

Suroviny

3 salátové okurky
250 g cherry rajčat
ocet
sůl
pepř
cukr
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme okurky a nakrájíme si je na půlky.

  2. Nastrouháme je i se slupkou do větší misky. Přidáme k nim všechna cherry rajčátka, která jsme omyli a rozřezali na půlku.

  3. Mezitim připravíme octovou zálivku. Trochu octa, asi 1 dl, dolijeme vodou, popřípadě, když by se nám to zdálo kyselé, můžeme trošku dosladit. Promícháme a necháme stát 10 minut.

  4. Poté zálivku přilijeme k okurkám a rajčátkům a promícháme. Osolíme a opepříme.

Poznámka

Tento salát je výborný, když je vychlazený a krásně osvěží v letních dnech.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý okurkový salát s cherry rajčátky

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    hosta: já myslím, že to budou mít i v jiném marketu:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Lenunka: hmm - Tesco je jediný krám, který (pokud nevyrazím na delší cesty) nemám v dohledu, ale budu na to myslet:-p

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    hosta: nemají ho tam dlouho, nedávno jsem to tam viděla jako novinku:
    https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2...
    a teď ho mají koukám i v akci:-):-K

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Lenunka: :-O - třtinový používám hodně, ale že se dělá i moučka slyším poprvé:-O - díky za info:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    hosta: já používám třtinový nerafinovaný moučkový (kupuji v Tescu), tam se přidává jako protihrudkující látka bramborový škrob, je to taky něco co v cukru nemá co dělat:-D, ale aspoň to nejsou éčka:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    magdalenka: Jasně - ale mně moučka rozpuštěná ve vodě nějak nechutná - mám z ní takový "křídový" pocit. Možná je to tím přidaným protihrudkujícím oxidem křemičitým:-), používám taky krystal či krupici

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    hosta: krystalovy používám jako vždycky ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MiskaM: Ale určitě, při postupu z receptu se po deseti minutách rozpustí cukr i v okyselené vodě:-) - jaký cukr používáte, není napsáno. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    V podstate je to úplne jedno, veď sa to zmieša s uhorkami a tam sa priehľadnosť stráca beztak.:-D

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    hosta: voda zakalená neni dělám to tak pořád a salát je vždy dobrý a zálivka jak by smed ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Lenunka: to asi ano - ale zakalí vodu :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    MiskaM: když se přidá cukr moučka, tak je to rychlejší ;-) a jak píše hosta, je lepší to okyselit nakonec :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MiskaM: no - ono je to trošku obráceně:-) - voda se nejdříve osladí a osolí, nechá chvilku stát, aby se krystalky rozpustily, pak se zamíchá a teprve nakonec přidává ocet - v okyselené vodě se cukr a sůl rozpouští hůře:-);-). Klasika, normální sladkokyselá zálivka na salát (jakýkoliv). Jen moc nevím, proč bych měla před strouháním okurku půlit:-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    Lenunka: to mi rikala vzdy mama ze kdyz se udělá zálivka s octem tak musí chvilku stát když se přidá cukr ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    proč ta voda s octem musí 10 min stát?:-O

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: salát z rajčat a okurky co s rájčátky recept na salat z rajcat okurky.....