Kváskové dalamánky z kefíru

cathleen Kuchařka: cathleen

8-10 porcí Slané pečivo 1 názor

Suroviny

Rozkvas:
25 g pravidelně občerstvovaného žitného kvásku
150 g vody
150 žitné mouky celozrnné jemné
- vše smícháme dohromady a 10-14 hodin necháme v teple kvasit.
Dále:
100 g vody
100 g domácího kefíru
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
velká špetka drceného kmínu
30-35 g změklého sádla
370 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme kefír koupený, řidší než domácí, bude dobré z odměřené vody odebrat velkou lžíci) a umícháme těsto, které necháme v teple nakynout (asi 1,5-2 hodiny).

  2. Z těsta zformujeme váleček, rozřízneme na 8-10 dílků a lehce z každého uděláme dalamánek – všechny necháme na plechu s pečící fólií nakynout (2 hodiny) a potřené vodou nebo vejcem upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/25-30 min).

Poznámka

Lehounké dalamánky, výborné i na druhý den.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kváskové dalamánky z kefíru

Tématické fráze: kváskové dalamánky kvaskove dalamanky s kefirem dalamánky z kvásku zitny dalamanek z kvásku kváskový dalamánky kefirove dalamanky recepty z kefíru kváskové dalamánky recepty kefírové kváskové dalamánky kváskové dalamánky recept housky z kefíru kváskové žitné dalamánky kváskový dalamánek dalamánky z kefiru žitné kváskové dalamánky recepty na domácí kváskové housky recepty na domácí kváskové pečivo nejlepší kváskové dalamánky dalamánky recept na dalamánky z kvásku dalamánky recept