Domácí chléb s otrubami

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

390 g vody
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
lžička cukru
20 g pšeničných otrub
100 g žitné mouky chlebové
100 g pšeničné mouky celozrnné jemné
150 g pšeničné mouky chlebové
150 hladké mouky
vrchovatá lžíce ovesných vloček
lžíce hustého kvásku
8-10 g droždí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.

  2. Hotový chléb vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Chleba je vysoký a lehounký, na řezu dost tmavý a jakoby tečkovaný otrubami. Je výborný i druhý den po upečení.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chléb s otrubami

Tématické fráze: chléb s otrubami chléb z ovesných otrub chleba s otrubami chléb z otrub chleb z otruby v receptech chleba z otrub recept chléb s otruby a s tvarohem chléb z otruby a z tvarohu recepty s otrubami recept na chleba z otrub chléb z ovesných oturb otruby chleb z domaci pekárny otruby v receptech chléb z ovesných otrub z domácí pekárny chleba z otrub chleba z otrub recepty domácí chléb domácí chléb recept celozrnny chleb s otrubami recept na domácí chléb