Meruňkový džem s rýmovníkem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zavařeniny 2 názory

Suroviny

1500 g meruněk
600 g cukru (nebo stevie)
4 snítky rýmovníku
šťáva ze dvou citronů
(nebo 2 lžičky kyseliny citronové)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Prosypeme je cukrem a necháme chvíli stát. Směs zahříváme, přidáme malinko vody a přivedeme k varu.

  2. Rýmovník nasekáme nadrobno a přidáme k meruňkám.

  3. Pokud bychom ale chtěli jen džem provonět, pak snítky bylinek svážeme nití, vložíme k ovoci, necháme krátce povařit a vyjmeme.

  4. Džem mícháme cca 20-25 minut. Nakonec vmícháme šťávu z citronu nebo 2 lžičky kyseliny citronové. Hotový džem nalijeme do teplých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme asi hodinu otočené. Pak uložíme do spíže.

Poznámka

Rýmovník je bylinka - mix vůní máty a meduňky a dělá se z něj i výborný sirup a výborný čaj na snížení tlaku, při teplotách apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Meruňkový džem s rýmovníkem

Tématické fráze: recept na výborný meruňkový džem meruňkový džem s levandulí recept co s rýmovníkem výborný meruňkový dzem meruňková marmeláda s rýmovníkem meruňkový džem recept rychly merunkovy dzem meruňkový marmeláda dia rychlý meruňkový džem recept meruňkový džem recept s mátou meruňkový džem rýmovnik marmelada recep marmeláda s rýmovníkem snížení tlaku sirup z rýmovníku co z rymovnikem broskvový extra džem s levandulí meruňkový dia džem meruňkový džem s mátou dia dzem merunkovy merunkový jam

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít