Vepřová pečeně na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 40,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Vepřovou pečeni plníme směsí slaniny, zeleniny a koření. Zprudka opečenou ji pak vložíme do pekáčku a spolu s bylinkami pečeme, dokud není křehká. Tento na přípravu…
Dáme vařit brambory. Lososa opláchneme, položíme na velké prkénko kůží nahoru tak, aby část prkénka s širší částí ryby ( od hlavy), byla nad dřezem. Nožem od ocasní…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Na co nejmenším množství oleje opečeme na kostičky nakrájený salám, přidáme vařené fazole, osolíme a za horka vmícháváme lžíci vody a tavený sýr, který se musí mezi…
Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku. Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme. Takto…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
Na rozehřátém oleji necháme mírně zezlátnout cibuli. Přidáme na větší kostky nakrájenou zabijačkovou polévku a tlačenku. Zasypeme dobromyslí a vše necháme malinko…
Očistíme a nadrobno rozmixujeme 3 kg různé zeleniny, nezapomeneme na cibuli v dostatečném množství.Nadrcenou zeleninu usušíme. Zůstane nám z ní přibližně 300 g.Zeleninu…
Trojúhelníčky, tvaroh nebo Lučinu umícháme, přidáme na drobno nakrájenou slaninu, papriku, cuketu, cibulku, polovinu nastrouhané Goudy, nasekanou petrželku, 1 zdrhnutou…
Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran.Pak maso vyjmeme a do…
Kuřecí prsa prořízneme podle velikosti na 2-3 menší plátky. Pomalý hrnec vytřeme olivovým olejem, vsypeme na 1cm kostky nakrájenou šunku, mrkev a cibuli, přidáme kapary,…
Do kastrolu dáme zesklovatět slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme sádlo, pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme líčka a zprudka je orestujeme. Maso osolíme,…
Do pekáčku si dáme malé množství oleje, na něj dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, nasekaný česnek, na proužky pokrájenou papriku. Zalijeme malým množstvím vývaru a…
Do malého množství vody nasypeme očištěné a nakrájené houby, společně s větší špetkou soli a kmínem, dáme vařit na malý plamen. Bagety nakrájíme na plátky, dáme do mísy…
Na dvou lžících oleje osmahneme jeden pokrájený pórek, přidáme 500 g na kostičky nakrájené cukety, okořeníme oblíbeným kořením, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i…