Domácí hamburgerové bulky

Lea012 Kuchařka: Lea012

Doba přípravy: 2,5hodiny 6 porcí Slané pečivo 5 názorů

Suroviny

450 g hladké mouky
1 ČL soli
30 g másla (pokojová teplota)
14 g instantního droždí
250 ml vody (teplé) + 100 ml mléka (horkého)
1 ČL cukru
sezamová semínka
vajíčko na potření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek tak, že horké mléko, droždí a cukr smícháme a cca 10 minut necháme vzejít kvásek.

  2. Smícháme mouku se solí a pomalu přisypáváme ke kvásku a zároveň přiléváme vodu. Až nám vznikne těsto, přendáme ho na vál a tam do něj vpracováváme máslo pokojové teploty. Těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo.

  3. Pak vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout v teple. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na požadovanou velikost (klidně udělejte 10 kusů, těsto je hodně hutné). Dáme na plech, kde bude dalších 30-45 minut kynout.

  4. Troubu zapneme na 180-200°C. Bulky potřeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova.

Poznámka

Určitě by šlo udělat bulky i ze špaldové nebo celozrnné mouky. Budu ráda, když zkusíte udělat, protože jsou krásně měkké i druhý den, jemné a vláčné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí hamburgerové bulky

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    zizala: Nasla jsem recept od mamky,mate pravdu,nedavala instatni,ale cerstve drozdi,ma tam poznamku,jen zdibek.Nikdy jsem je nezkousela,ale pamatuji si,ze byvali moc dobre.:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    jemmy: Ale vykynuly! Vždyť takhle se dělá chléb bez hnětení, což je recept, který už asi znají v Čechách všechny hospodyňky.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jemmy: Instantní droždí se používá jinak - smíchá se s moukou. Kvásek se nedělá. Proto se ptám, jaký má autorka důvod. Třeba to má smysl, nevím, počkám na odpověď. :-8

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Ja tedy nevim,ale bez kvasku by asi nevykynuli.moje mamka delavala podobne,jen misto sezamovych seminek,sypala makem.:-8:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mám několik otázek. Proč se používá tolik droždí, proč se zalévá horkou tekutinou a proč se vůbec dělá kvásek?

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí bulky recept na domaci bulky domácí bulka recept na hamburgerové bulky domácí bulky recept hamburgerová bulka recept hamburgerové bulky hamburgerové bulky rêcept recepty domáci bulky domácí bulky recepty hambugerova bulka domácí domácí hamburgrova bulka bulky recept recept na bulky recep na domaci bulki domácí bulka recept hamburgerová bulka z kvásku domaci muffinove housky recept hamburgrová bulka hamburgerové bulky z kvásku