Celozrnný chléb pšenično-žitný

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

360 g vody
160 g celozrnné mouky žitné jemné
340 g celozrnné pšeničné mouky Speciál (Natur Jihlava)
260 g žitného kvásku
drcený kmín
2 rovné lžičky soli
8 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.

  2. Pekárnu zapneme na program Celozrnný.
    Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka

Velký, chleba s pružnou střídou. Přidala jsem dvě lžíce lněného semínka, a protože to pije vodu, tak i 20 g vody navíc.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnný chléb pšenično-žitný

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žitný celozrnný chléb z domácí pekárny kváskový žitný celozrnný chléb z domácí pekárny kváskový žitný chléb z domácí pekárny celozrnný žitný chléb recept domácí žitný celozrnný chléb žitný celozrnný chléb s kmínem domácí celozrnný chléb kváskový kváskový celozrný chléb z domácí pekárny bez droždí recept na žitný celozrnný chléb chleba z domácí pekárny recept na žitný celozrnný chléb chleba z domácí pekárny domácí celozrnný pšeničný chleba domácí celozrnný chléb kváskový celozrnný žitný chleba z domácí pekárny zitny celozrnny kvaskovy chléb v prkarne celozrnny psenicnozitny kváskový chléb celozrnný žitný chléb z domácí pekárny recept na žitný chléb z pekárny zitny chleb z drozdi recept na celozrný žitný chleba do pekárny chléb z žitného kvásku z domácí pekárny recept

Zapomněl/a jsem heslo