Celozrnný chléb pšenično-žitný

Suroviny

360 g vody
160 g celozrnné mouky žitné jemné
340 g celozrnné pšeničné mouky Speciál (Natur Jihlava)
260 g žitného kvásku
drcený kmín
2 rovné lžičky soli
8 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.

  2. Pekárnu zapneme na program Celozrnný.
    Hotový chleba vyklepneme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Velký, chleba s pružnou střídou. Přidala jsem dvě lžíce lněného semínka, a protože to pije vodu, tak i 20 g vody navíc.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Celozrnný chléb pšenično-žitný

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žitný celozrnný chléb z domácí pekárny kváskový žitný celozrnný chléb z domácí pekárny kváskový žitný chléb z domácí pekárny domácí žitný celozrnný chléb celozrnný žitný chléb recept pšenično celozrnný chléb z domácí pekárny žitný celozrnný chléb s kmínem pšenično žitny celozrnný chleba domácí chléb z pšeničné celozrnné mouky domácí celozrnný chléb kváskový celozrnný žitný chléb z domácí pekárny kváskový celozrný chléb z domácí pekárny bez droždí celozrnny žitny chleba recepty recept na žitný celozrnný chléb chleba z domácí pekárny recept na žitný celozrnný chléb chleba z domácí pekárny domácí celozrnný pšeničný chleba domácí celozrnný chléb kváskový celozrnný žitný chleba z domácí pekárny zitny celozrnny kvaskovy chléb v prkarne celozrnny psenicnozitny kváskový chléb