Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělou focacciu si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova. S přípravou těsta vám pomůže domácí pekárna, která těsto prohněte. Po vykynutí jej pak doplníte olivami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělou focacciu si můžete připravit i v pohodlí vašeho domova. S přípravou těsta vám pomůže domácí pekárna, která těsto prohněte. Po vykynutí jej pak doplníte olivami a…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých.…
Do mouky uděláme důlek, nadrobíme droždí, maličko cukru a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vzejít, pak přidáme olej a sůl a vypracujeme vláčné těsto (pomohla mi pekárna),…
Na oleji popražíme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a ďalej za stáleho miešania pražíme. Keď začne droždie voňať, primiešame na hrubé rezance nastrúhané tofu.…
V kastrolu si rozpustíme 2- 3 lžíce olivového oleje. Rozmačkáme do něj 3 kostky droždí a počkáme, až se droždí rozpustí. Zpočátku bude droždí tekuté. Ohříváme ho dál za…
Sladké švestky, jemné kynuté těsto a špetka skořice – tahle kombinace provoní celou kuchyni a navodí tu pravou atmosféru konce léta. Kynutý švestkový koláč je tradiční…
Ještě pořád sklízíte cukety? Co takhle připravit s nimi rychlou a výživnou polévku se směsí zeleniny a navíc s vůní smaženého droždí. Bude výborná a sytá i díky…
Z trochy vychladlé Melty, několika lžic mouky, všeho cukru a droždí (vše z přichystaných surovin) umícháme kvásek a necháme 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin,…
Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse…
Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Celozrnný (s delším kynutím).Hotový chléb z formy vyklepneme, po chvilce z něj…
V domácí pekárně program těsto. Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se…
Pizza z kynutého těsta s rajčatovou náplní, obložená šunkou, cibulí, sardelkami, feferonkami a olivy voní po oregánu a zasypaná je parmezánem. Stačí trocha času a můžete…
Koláčky z kynutého těsta se slaďoučkou nektarinkou, hojně posypané křupavou drobenkou potěší celou vaši rodinu nejen o svátečních dnech. Každé sousto těchto koláčků bude…
Z trochy vody, mouky, všeho cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme asi 25 minut pracovat. Pak přidáme všechny ostatní suroviny -kromě oliv- a uhněteme těsto, které…
V míse v trošce vlažného mléka a cukru rozmícháme droždí na kašičku a necháme vzejít kvásek.Přilijeme zbytek mléka, vychladlé rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Do…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Přivedeme k varu, dvě minuty povaříme a odstavíme. Přiklopíme poklicí a necháme cca 20 minut dojít (můžeme ji dát do peřin)…
V teplém mléce rozmícháme droždí, mouku a cukr. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.K mouce přidáme cukr, sůl, vejce a rozpuštěné vlažné máslo, k…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z…
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme bagetky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Asi v polovině kynutí nařízneme šikmým…
Výborný odzkoušený recept na lité kynuté těsto s borůvkami a křupavou drobenkou. S těstem se dobře pracuje a má netradičně řídkou konzistenci. Koláč je velmi nadýchaný a…