Kynutý ořechový chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenSladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo.Náplň: Na cibulce orestovat…
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Pokud nemáme možnost si koupit bezlepkové pečivo, nebo preferujeme pečivo domácí, můžeme si sami upéct bezlepkové dalamánky. Abychom je měli při ruce, můžeme je…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Kynutý třešňový koláč je tradiční pochoutka, která přináší do vaší kuchyně vůni domácího pečení. Tento koláč spojuje vláčné a nadýchané kynuté těsto s bohatou vrstvou…
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší…
Chléb velmi výrazně voní po česneku a díky cuketě a sádlu vydrží déle vláčný. Určitě bude chutnat s různými méně výraznými pomazánkami, jako například se sýrovou nebo…
Polévek není nikdy dost. Tahle drožďová se zeleninou, ovesnými vločkami a "haluškami" vás zahřeje i zasytí. Vzhledem k použitým energeticky a výživově bohatým surovinám…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Čerstvé pečivo ke snídani je k nezaplacení. Domácí křupavé bagety se semínky potěší celou vaši rodinu. Dle podrobného receptu je zvládnete bez problému připravit a…
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Jednohubky či menší chlebíčky se dají připravit i jiným, než běžným způsobem. Vyzkoušejte je pro svou rodinu či přátele netradičně upéct na plechu s různými náplněmi,…
Běžným způsobem uděláme kynuté těsto. Nejprve v menší části vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme ho vykynout.Pak do…
Obyčejné kynuté těsto se dá lehce vytvarovat do různých tvarů, nemusíme z něj péct jen obyčejné rohlíky. Ke zvláštním příležitostem ho můžeme zkusit vytvarovat na Vánoce…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…