Drobenkové mini bochánky / mazance
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…
Na Velikonoce nesmí chybět mazanec, tak proč nevyzkoušet tyto malé mazanečky. Jsou plněné tvarohovo-mrkvovou náplní a svou velikostí předurčeny jako výslužka koledníkům…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Tradiční jidáše mají svým tvarem připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil poté co zradil Ježíše. Proč si ale s dětmi neupéct ze stejného těsta třeba zajíčky? Budou…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám možnost tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to, jak uplést…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si snad nikdo nedovede ani představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu a rumu. Jsou symbolem…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu. Nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Ideální pohoštění na vaši oslavu. Křehké a voňavé rohlíčky plněné medvědím česnekem, máslem a sýrem ze stolu zmizí dřív, než klasické chlebíčky. Skvěle se budou hodit k…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Voňavé, zlatavé a tak akorát do ruky – tyhle mini mazance jsou ideální velikonoční pokušení. Malé bochánky z jemného máslového těsta s kousky meruněk a křupavými…
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Máte zdroj medvědího česneku a zvažujete, jak ho ještě v kuchyni využít. Přidáním do pečiva získáte jemnou česnekovou příchuť a nádech barvy podle množství přidané…
Kdo je milovníkem pomazánek a má rád i tu s droždím, jistě si pochutná i na této variantě s ředkvičkami. Bude ji stačit doplnit čerstvým pečivem. Díky pórku bude krásně…
Točenky, s medvědím česnekem a sušenými rajčaty, při pečení krásně provoní vaši kuchyň. Tato křehké dobrota ve tvaru šneků si podmaní všechny vaše strávníky. Pokud…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…