Sádlové rohlíky bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenZ vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop. Dáme na plech s…
Kynuté knedlíky a borůvky, to je pravá chuť letních českých hor. Pokud patříte mezi lesní sběratele fialových bobulek, neváhejte a připravte si tuto sladkou lahodu. Na…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s jogurtem. Rostlinné varianty…
Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.Poté přidáme mouku, sůl, kmín, vejce a šťouchané brambory. Vše vypracujeme v jemné těsto.Dáme na…
Buchty s borůvkami provoní při pečení každý kout vašeho domu. Pochutnejte si na nich třeba při nedělní kávě. Dozlatova upečené bochánky se šťavnatou borůvkovou náplní…
Z odvážených surovin vezmeme trochu vody a mouky, lžíci cukru, všechno droždí a zaděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vymísíme…
Suroviny dáme do pečky (nejdřív tekutiny, pak sypké) a použijeme program Těsto. Pak znovu propracujeme, nakrájíme na kusy a umotáme rohlíky, které necháme kynout na…
Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici. Mísu dobře zakryjeme…
Úžasné voňavé šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V ústech se přímo rozplývají a na…
Nejdříve připravíme kvásek: Rozdrobíme droždí, dáme do něj lžíci cukru, zalijeme vlažným mlékem, lehce promícháme, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout kvásek…
Suroviny dáme v uvedené pořadí do pekárny, čokovločky až po zvukovém signálu. U mé DP není na rychlém programu zvukový signál, tak je dávám 3 min. před koncem hnětení.…
Švestkový koláč s nadýchaným kynutým těstem a smetanovou polevou je lahodný a voňavý dezert. Šťavnaté švestky se skořicí dokonale doplňují jemné těsto a vytvářejí…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout.Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na dílky - podle velikosti párků,…
Lodičky z kynutého těsta s pudinkovou náplní a broskvemi vypadají po upečení úchvatně. Dozdobte je čokoládovou polevou a podávejte třeba k nedělní kávě. Voní badyánem a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a necháme ji těsto jen dobře vymíchat. Po 30min kynutí si těsto znovu propracujeme, rozdělíme na části a každou…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik).Upečený chleba vyklepneme a dáme vychládnout na…
Zároveň s umícháním omládku všechnu celozrnnou mouku smícháme se zbylou recepturní vodou (200 g) a necháme proběhnout autolýzu - částečky mouky zbobtnají, měknou a také…
Postup je opravdu snadný a jednoduchý – všechny suroviny smícháme dohromady a příjemně měkké těsto necháme 25-35 minut odpočinout. Pak ho prohněteme a válečkem…