Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 22,54 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 371,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto (pokrájená rajčata přidáme až zcela nakonec mísení. Stěrkou, namočenou v oleji pak těsto vyškrábneme na pomoučený stůl.
Krok 3: Omoučenýma rukama těsto roztáhneme do stran a poskládáme (jako když překládáme kváskové těsto na chleba) a snažíme se nezapracovat do těsta moc mouky navíc - pomůže dobrá stěrka nebo špachtle. Poskládané ho uložíme do olejem lehce vymazané misky a necháme 30 minut odpočinout.
Krok 4: Po odpočinku těsto vyklopíme na stůl a roztažení a skládání si zopakujeme (těsto se hezky zpevní a mnohem méně lepí). Složené ho znovu uložíme do olejem vymazané mísy a necháme asi hodinu kynout.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na stůl - pracujeme opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin, natáhneme trochu do délky a kartou nebo nožem nakrájíme na 8 kusů.
Krok 6: Nakrájené bulky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme nakynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v troubě, dobře vyhřáté na 230°C/asi 20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Moje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 22 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 2 minutami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 14 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 19 minutami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 20 minutami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 28 minutami
Pizza ze sušeného droždí
vikisubrtova2710 před 2 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 hodinami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 6 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 6 hodinami
Tématické fráze:
teckovane hrnce,
bulka s olivami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mák,
rajče sušené,
droždí
Komentáře (9)