Pivní rohlík z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Tento menší chutný chléb připravíme velmi snadno za pomoci domácí pekárny. S jarními bylinkami v těstě bude krásně vonět, zejména pak po medvědím česneku. Chléb si…
Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
V mouce promíchané se solí uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, zasypeme cukrem a přilijeme 2 lžíce vlažného mléka, obsah důlku promícháme a necháme vykynout.…
Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zasypeme cukrem a na droždí nalijeme 2-3 lžíce vlažné vody. Droždí promícháme s vodou a cukrem, mísu…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout. Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Langoše patří k velmi oblíbeným pochoutkám. Smažené kynuté placky zpravidla dochutíme ještě česnekem, kečupem a sýrem. Na jaře ale můžeme vyzkoušet netradiční verzi…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého…
Ideální pohoštění na vaši oslavu. Křehké a voňavé rohlíčky plněné medvědím česnekem, máslem a sýrem ze stolu zmizí dřív, než klasické chlebíčky. Skvěle se budou hodit k…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…
Jidáše bychom měli podle tradice jíst na Zelený čtvrtek za svítání, prý pak budeme zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli v…
Do hrnce dáme trochu oleje, na něj pokrájenou cibuli a ještě rozdrobené droždí-mícháme, dokud se droždí nerozpustí a nezačne nám vonět, přidáme zeleninu a uvařené kroupy…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Suroviny dame do pekarne v poradi najprv tekute a potom sypke a zapneme program cesto, alebo rychly cesto. Cesto moc nenakysne, je vlacne, podoba sa na cesto na keksy.…
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s lžící mouky (z odváženého množství) a necháme asi 20 minut zaktivovat. Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké těsto, které…
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout.…
Máte zdroj medvědího česneku a zvažujete, jak ho ještě v kuchyni využít. Přidáním do pečiva získáte jemnou česnekovou příchuť a nádech barvy podle množství přidané…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Kdo je milovníkem pomazánek a má rád i tu s droždím, jistě si pochutná i na této variantě s ředkvičkami. Bude ji stačit doplnit čerstvým pečivem. Díky pórku bude krásně…