Šneky se skořicí a mandlovými lupínky

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 2 názory

Suroviny

50 g kefíru
150 g vody
1 žloutek
70 měkkého másla
440 g hladké mouky
70 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
18 g čerstvého droždí
Na náplň a posyp:
mletá skořice, cukr
vanilkový cukr, skořice, rozinky
nebo vanilkový cukr, sekané ořechy
bílek na potření
mandlové lupínky na posyp před pečením
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z odvážených surovin vezmeme trochu vody a mouky, lžíci cukru, všechno droždí a zaděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a vymísíme příjemně měkké, hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme asi hodinu kynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme z mísy na vál, propracujeme a vyválime z něj užší obdélník (pokud je potřeba, lehce podsypneme moukou).
    Obdélník těsta posypeme jednou z náplní, přejedeme válečkem, aby se lépe na těsto přichytila a svineme do užšího závinu. Ten pak ostrým nožem pokrájíme na řezy asi 3-4 cm široké, které uložíme na plech s pečícím papírem (fólií) řeznou plochou dolů.

  4. Šneky necháme nakynout, potřeme rozšlehaným zbylým bílkem, sypeme plátky mandlí a v rozehřáté troubě upečeme (180-190°C/ asi 18-20 minut).
    Vychladlé pak naskládáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a můžeme nabízet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šneky se skořicí a mandlovými lupínky

Tématické fráze: dynove lupinky sladke recepty s mandlovymi lupínky šneci se skořicí cukrovi s mandlovymi.lupinky