Belešky s Nivou a celerem

Suroviny

200 ml mléka
1 vejce
100 g strouhané Nivy
70 g strouhaného celeru
1 stroužek česneku
250 g hladké mouky
PL oleje
rovná kl soli
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. V mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (česnek rozetřený) a umícháme řidší těsto, které necháme 40-60 minut kynout.

  2. Lžící, namočenou v oleji nebo mouce vykrajujeme kousky těsta, které rozetřeme v rozpáleném oleji na niží placku a usmažíme z obou stran dočervena.
    Podáváme ještě teplé (horké), potřené lžičkou zakysky nebo tatarky.

Komentáře k receptu Belešky s Nivou a celerem

  • clupmi clupmi

    :yes: Manželka nemá celer ráda, takže se jich asi nedočkám. Můžu přijet? :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: celer recepty belešky recepty celer obrázky co to jsou belesky? recept na belesky