Celozrnná pizza (bezpracná)

cathleen Kuchařka: cathleen

Pizzy 1 názor

Suroviny

200-210 g vody
20 g oleje
150 g pšeničné celozrnné mouky
150 hladké mouky
lžička soli
4 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici.
    Mísu dobře zakryjeme víkem a hned uložíme do lednice – na 12-24 hodin.

  2. Před pečením mísu vyndáme z lednice, naolejovanými prsty z ní vytáhneme těsto. Ještě ve vzduchu, při přenášení, ho lehce roztáhneme, naolejovanými prsty pak roztlačíme po celém plechu (pod těsto, na plech, přijde pečící papír nebo fólie).

  3. Naplníme, jak jsme zvyklí nebo tím, nač máme chuť.
    My těsto zlehka potřeli rajčaty, posypali oreganem, pokladli šunkou, klínky nasucho grilovaných koleček lilku a mozzarellou.

    Necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/15-20 minut).

Poznámka

Jasně, že je jen TÉMĚŘ bezpracná :)) Těsto není třeba nijak hníst a pak hlídat vykynutí...prostě jen lehce umíchat a šoupnout do lednice.

Přesto, že je těsto nehněteno, zaděláno bez kvásku, kyne pouze v chladu a polovina mouky je celozrnná, je vykynuté a příjemně pružné. Chlad lednice ho zpevní a celkově se s ním pracuje velice dobře.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 61 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnná pizza (bezpracná)

  • chocolate chocolate

    Delavam stejne:yes:, olej pridavam ochuceny z nalozenych susenych rajcat, ktery nam v kombinaci s celozrnnym testem moc chutna. Je to takove jemne podtrzeni chuti.

    Odpovědět

Tématické fráze: celozrnná pizza recept

Zapomněl/a jsem heslo