Třízrnný chleba s pohankou a kváskem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

360 ml (g) vody
lžíce oleje
lžička cukru
2-3 lžičky kmínu
lžíce hustého kvásku (60-100 g)
2-2,5 lžičky soli
100 g celozrnné pohankové mouky
100 g žitné celozrnné mouky jemné
420-430 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto.
    Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.

  2. Poté propracujeme, uděláme bochník a omoučený dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (můžeme řed kynutím naříznout).

  3. Vykynutý bochník zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/40-45min).

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třízrnný chleba s pohankou a kváskem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žitný chléb s pohankou kváskový chléb s acidofilním mlékem kvaskovy chleba s pohankou recept na kváskový chleba s pohankou