Kaiserky jako od pekaře
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí a mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím dáme do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, olej a a nakonec přidáme již vykynutý kvásek.Vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí a mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím dáme do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, olej a a nakonec přidáme již vykynutý kvásek.Vypracujeme…
Jednoduchý hrníčkový recept na donuty, které jsou oblíbené hlavně u dětí. Můžeme je polít různou polevou, posypat čokoládovou nebo barevnou rýží, obalit v moučkovém…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka. Cukr smícháme se skořicí. Těsto necháme 40 minut kynout, po té rozdelíme na dva…
Vše smícháme dohromady i se zadělaným kváskem. Zaděláme těsto, podle potřeby přidáváme ještě mouku tak akorát, aby se těsto nelepilo. Necháme 1 hod v chladu vykynout, dá…
Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na jemno, sůl, kmín, semínka,…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Smícháme rozdrobené droždí, cukr, polovinu vlažného mléka a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme na teple nakynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli a…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…
Často se řeší, co se zbylými bílky, obzvlášť při vánočním pečení. Tady nabízíme neobvyklé řešení, použít bílky do kynutého těsta. Protože koláče nemají okraje, je nutné…
Slavnostní obložené chlebíčky budou chutnat ještě lépe, pokud je připravíme z domácí veky. Stačí připravit těsto, nechat nakynout, srolovat, upéct v zapařené troubě a…
Pochutnejte si na drožďové pomazánce s křupavým pečivem. Každé sousto je plné smetanové jemnosti a svěží pažitky. Tato pomazánka je lahodným spojením tradice a moderní…
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem,…
Droždí smícháme s vlažným mlékem a cukrem a necháme vykynout kvásek. Do misky dáme mouku, sůl, rozpuštěnou heru a vejce, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Těsto nesmí…
Mouku smichame s drozdim, cukrem a soli (v pripade cerstveho drozdi si predem pripravime kvasek - trocha mleka + drozdi + 1 lzicka cukru + 1 lzicka mouky a pridame do…
Z droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka si připravíme kvásek a necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme ostatní suroviny, (mouku se špetkou soli, zbylý…
Vše na těsto smícháme, vezmeme kousek těsta a uděláme v ruce placku, kterou naplníme tvarohovou náplní. Zabalíme a uložíme do pekáče.Ruce si máčíme v oleji nebo…
Z teplé vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, kterým zaděláme tužší těsto ze zbytku surovin. V teplíčku necháme vykynout, pak vypracujeme bochníček a dáme do…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Slzy a pot, pak euforie. Jíst chilli papričky může být i životu nebezpečné, na vině je kapsaicin
Glazované zelenině neodolá ani největší odpůrce zdravé stravy. K docílení lesklého povrchu stačí pouze trocha másla a vody
Pravá valašská kyselice: Polévka z brambor a zelí, která postaví na nohy i horala, se dá vylepšit klobáskou nebo houbami