Pražské koláče s karamelovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, olej a vodu ve vláčné těsto.Těsto necháme cca 30 minut vykynout.Těsto potom rozválíme na velikost válu, potřeme olejem a kečupem.Takto…
Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout. V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek…
Do větší mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a přidáme cukr. Když kvásek vzejde, přidáme vychladlé rozpuštěné…
Nejdříve připravíme kvásek. Do misky s vlažným mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Poté v míse smícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné…
Smícháme mléko s cukrem a droždím - dáme do tepla, aby vzniknul kvásek. Do mísy dáme mouku, olej, žloutek, hotový kvásek z čehož nám vznikne těsto. Kdyby se nám zdálo,…
Květák rozebereme na růžičky, pórek podél rozřízneme a oboje propláchneme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno, mrkev a nať jarní…
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku. Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme…
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
V domácí pekárně připravíme těsto (nejprve tekuté, pak suché suroviny, program těsto). Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout.…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Múku premiešame so soľou a urobíme malú jamku, do ktorej vlejeme vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút postáť, aby droždie nakyslo.Pridáme vajce, maslo a…
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Nejprve dáme do nádoby pekárny vše tekuté a droždí. Poté mouky smíchané s ostatními přísadami.Zapneme pekárnu na program Klasik. Propečení kůrky střední. Váha větší.Po…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu…
Z droždí, trochy mléka a špetky cukru připravíme kvásek a vykynulý ho vmícháme do mouky, přidáme žloutky, cukr, podle potřeby mléko, rozpuštěný a vychladlý tuk, sůl a…
Koblihy chutnají nejen o masopustu a nejen dětem. Zahřešte si vlastnoručně připraveným tradičním smaženým moučníkem. Lahodným a při prvním kousnutí lákavě kyprým. Navíc…
Vychutnejte si ten nejlepší mix křupavé vnější vrstvy a lahodně měkkého těsta uvnitř. Použitím naběračky si zjednodušíte manipulaci s těstem. Pokud budete donuty dále…
Škvarkové pagáčiky jsou lahodné kousky slaného pečiva. Křupavé škvarečky ovoní a ochutí, pepř přídá říz, kynuté překládané těsto bude lehounké a nadýchané. Vyzkoušejte a…
Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame…